Gå direkt till vår anmälningssida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
UPSALA IF FRIIDROTT
Glädje. Gemenskap. För alla. Utvecklas tillsammans.

Kvalgränser SM 2025

Under säsongen 2025 återgår UIF Friidrott till systemet med endast en kvalgräns (A-gräns) för kval till svenska mästerskap.

kvalificerad till mästerskapet är även den aktiv som är topp 12 på den svenska årsbästastatistiken såsom publicerat på friidrottsstatistik.se per sista anmälningsdag. 

Aktiv som under säsongerna 2023-2024 åren tagit medalj vid ett svenskt individuellt mästerskap räknas som kvalificerad om denna pga. skada eller sjukdom inte klarat kvalgränsen innan anmälningstidens utgång. 

  • UIF bekostar gemensam resa, boende, anmälningsavgift samt gemensam middag under en av mästerskapets dagar.
  • Eventuella separata resor och/eller boende bekostas av den aktive själv eller per överenskommelse med föreningens Sportchef.
  • Aktiv som deltar vid mästerskapen bör som lägsta ambitionsnivå ha målsättningen att konkurrera om en finalplats vid mästerskapet.
  • Anmälan till samtliga SM tävlingar sker alltid från Sportkontoret.
  • I mångkamp gäller uttagning och övriga premisser per överenskommelse mellan ansvarig tränare och Sportchef. 
  • För VSM gäller uttagning och övriga premisser per överenskommelse mellan ansvarig tränare och Sportchef. 
  • Slutliga trupper tas ut av Henrik Wennberg. 
  • Frågor hänvisas till Henrik Wennberg, 070-643 82 14 eller henrik@uiffriidrott.se

 

Kvalgränser till utomhusmästerskapen 2025 finner du via länk nedan. 

https://cdn.sportadmin.se/1001/97afc21111d003bb7c2a76984440b1f000fbfc6bceb0d92c36653466342131a6.pdf

 

 

 

 

 

 

Kvalgränser till inomhusmästerskapen 2025 finner du via länk nedan. 

Kvalgranser til SM tavlingar inomhus 2025.pdf

 

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 
SAMARBETSPARTNERS