Gå direkt till vår anmälningssida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
UPSALA IF FRIIDROTT
Glädje. Gemenskap. För alla. Utvecklas tillsammans.

Vanliga frågor och svar!

Vad är friidrott?

Klicka HÄR för att se en video som förklarar vad friidrott är på engelska.

 

Hur anmäler jag mig till er?

Du klickar på fliken "ANMÄLAN" i toppmenyn och loggar in med den mejladress du har (och använde när du anmälde sist om du är tidigare medlem). Då får du en engångskod till den mejlen som du använder för att logga in. Då får du upp de deltagare du tidigare någon gång anmält eller en ruta där du fyller i nya medlemmens personnummer för att fortsätta anmälan. Välj deltagare och gå vidare till att välja grupp på nästa sida.

 

Var hittar jag era olika grupper?

Alla våra grupper som du kan anmäla till, hittar du om du klickar på fliken "ANMÄLAN" och klickar dig vidare till nästa sida. Här finns alla grupper som vi erbjuder i nuläget och de ser oftast likadana ut inför nästkommande termin.

 

Får man prova innan man anmäler?

För att få prova på vår friidrott måste man anmäla och betala för att försäkringar ska gälla. Efter anmälan har du rätt till två (2) träningstillfällen, om du inte vill gå kvar efter dessa gånger meddelar du det inom 14 dagar från anmälan (eller terminsstart) direkt till Sportkontoret på ekonomi@uiffriidrott.se och då återbetalar vi termins/träningsavgiften, minus 250 kr administrativ avgift.

 

Får man pengar tillbaka om man slutar?

Nej, man får inga pengar tillbaka om man har deltagit mer än 2 gånger eller 14 dagar från det att man anmälde sig.

 

Kan man ställa sig på kö om en grupp är full?

Om gruppen är full kan du bevaka (prenumerera) den. Detta gör du genom att klicka på knappen "prenumerera" som kommer upp när du är inloggad och är vid den fullbokade gruppen. Då får du ett mejl om en plats dyker upp och det är då först till kvarn för alla som prenumererar på gruppen.

 

Kan man stå på kö inför kommande termin?

Vi har inga kösystem inför kommande terminer, däremot har vi förtur enligt följande;

Den första veckan av anmälningsperioden har varje deltagare förtur till den årskull (vi försöker minimera antalet gruppbyten) de gått i under föregående termin.

Veckan innan terminsstart har nya medlemmar möjlighet att boka samtliga grupper där det finns platser kvar. Detta gäller även syskon till tidigare medlemmar, men som själva inte varit medlemmar.

 

Vad betyder färgen på gruppen?

Färgerna på grupperna har ingen betydelse, bara för att vi ska hålla dem separerade administrativt. 

 

Var hör jag av mig om jag har frågor eller synpunkter på min grupp?

I första hand ber vi er vända er till huvudtränaren eller någon av de andra tränarna för er grupp med frågor och funderingar som gäller den specifika gruppen. Får ni inte svar ber vi er återkoppla till sportkontoret på kansli@uiffriidrott.se så kan vi hjälpa till. Har ni feedback på vår verksamhet i stort tar sportkontoret tacksamt emot detta!

 

Vem ska utföra mina funktionärstimmar som vi valt?

När man anmäler sig som funktionär kopplas funktionärstillfället till ett personnummer, vem som utför funktionärtimmarna spelar ingen roll. Det kan vara du själv, en förälder, ett syskon, mor-/farföräldrar eller en vän till familjen. Det viktiga är att någon som kan utföra uppgiften bra. Funktionärsinformation

 

Måste man hjälpa till på Blodomloppet?

Blodomloppet är den enda tävlingen varje år där alla UIF:are hjälper till. 2024 går Blodomloppet den 28 maj i Uppsala på Uppsala Friidrottsarena.

 

Varför ska jag visa registerutdrag från polisen?

Styrelsen har under 2023 tagit beslut om att alla tränare och ledare i föreningen ska visa registerutdrag från polisen, oavsett ålder på dem man tärnar eller hur gammal tränaren i fråga är.

 

När får man bli tränare och huvudtränare hos er?

Från det år man fyller 15 kan man bli ung tränare hos oss, från det år man fyller 20 blir man sedan tränare. Även föräldrar är tränare hos oss. Huvudtränarrollen kan man få om man har mer utbildning och/eller mycket erfarenhet, detta är ett beslut som sportkontoret fattar från fall till fall.

 

Vad kostar det att träna friidrott hos er?

Från det år man fyller:

Till det år man fyller:

Träningar per vecka:

Medlemsavgift:

Termins-/träningsavgift

5 år

8 år

1 träning

200 kr

1150 kr/termin

9 år

12 år

2 träningar

200 kr

1 350 kr/termin

13 år

14 år

3 träningar

200 kr

1 450 kr/termin

15 år

34 år

Beror på gruppen

200 kr

2 850 kr/år

15 år

25 år

Träna för att bara träna

200 kr

1 150 kr/termin

35 år

100 år

2 träningar

200 kr

2 850 kr/år

 

Hur funkar det när man tävlar för UIF Friidrott?

Läs igenom vår tävlingspolicy, där finns många svar gällande ditt tävlande. Du hittar policyn under fliken "Föreningsinfo" och sedan "Handlingsplaner & policys". 

 

Har ni inte fått svar på allt, kontakta kansli@uiffriidrott.se

 
SAMARBETSPARTNERS