Gå direkt till vår anmälningssida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
UPSALA IF FRIIDROTT
Glädje. Gemenskap. För alla. Utvecklas tillsammans.

Välkommen till Upsala IF Friidrott
Upsala IF Friidrotts mål är att vara en förening med verksamheter i alla grenar och ha aktiva i alla åldrar med alla ambitionsnivåer.

TRÄNA FRIIDROTT!

WEBBSHOP UIF KLÄDER

I samarbete med Toni Reklam

UTBILDNING

Utbildningar som är på gång

Mini-KM är avgjord
2023-05-12 11:11

I vårsolen på Uppsala Friidrottsarena avgjordes förra veckan Mini-KM. De aktiva var mellan 5 och 11 år, och fick möjlighet att testa på längd, kast med liten boll och 60m.

All träning utomhus från och med idag tisdag 11 april
2023-04-11 13:52

Den här veckan drar träningen igång utomhus, alla grupper tränar utomhus från och med idag tisdag. Om man har ett träningskort på IFU kan man fortsätta träna inne, men UIF har inga träningstider bokade. 

 

Det byggs en ny läktare på gräsvallen mitt emot den befintliga läktaren, pga detta sker ingång till arenan via bilgrinden, notera dock att det är förbjudet att vistas med bil på området utan tillstånd.

 

Använd gräset på arenan sparsamt tills det blivit grönt, undvik om möjligt att gå över gräsmattan!

 

Torsdag - lördag (13-15 april) har vi bokat de vanliga tiderna inne på IFU då det ska bli kallt ute.

 

Torsdag

2023-04-13

17:30

20:30

Fredag

2023-04-14

17:00

19:00

Lördag

2023-04-15

09:00

14:00

 

Utrustningen ute är lite sparsam just nu men kommer fyllas på den här, samt nästa vecka. Mattor för stav och höjd kommer ut under vecka 16. Det finns idag en kastbur som går att använda och den andra på kastplanen kommer bli iordningställd under veckan. 

Minihäckar, konor, häckar, medicinbollar, slädar, en del mindre vikter finns på utomhusarenan redan nu och är lämpliga för grundträningen.

 

Hälsningar Sportkontoret

UIF Friidrotts deltagande på SFIFs förbundsårsmöte 2023
2023-03-29 10:46

Som förening deltar vi i mer än tävlingar, för att nå vårt mål om att vara en av de bästa föreningarna i Sverige.

 

I helgen var tre UIFare på friidrottsförbundets förbundsårsmöte i Söderhamn, Josefin Häggblom (föreningsmedlem och styrelseledamot i Mittsvenska), Anders Kindmark (ordförande) och Anna Lindfors (styrelseledamot). Årsmötet hålls av tradition i den staden där årets senior SM går av stapeln.

 

Friidrottssverige är sen 1 januari 2022 indelat i nio distrikt, varav vi tillhör Mittsvenska friidrottsförbundet. En gång om året har Friidrottsförbundet årsmöte och varje distrikt får skicka ett antal ledamöter. Vårt distrikt får skicka 10 ombud. Vill du kika lite mer på Mittsvenska klickar du på den här länken, Mittsvenska - Friidrottsförbundet. Distriktens uppgift är bland annat att genomföra utbildningar och arrangera distriktsmästerskap, samt ta ut distriktslaget som tävlar i regionsmästerskapet.

 

 På ett förbundsårsmöte avhandlas många frågor. De kan ha kommit in som motioner från föreningar och olika distrikt eller som förslag från förbundsstyrelsen. Det är också på förbundsårsmötet som förbundsstyrelsen väljs, liksom disciplinnämnden. Vill du läsa mer om vad som beslutades, så hittar du allt samlat på den här sidan:

 

Detta hände under förbundsårsmötet i Söderhamn - Friidrottsförbundet

 

En av de frågor där Mittsvenska distriktet gjorde avtryck var i en stadgeförändring som förbundsstyrelsen hade lagt fram. Det handlade om hur sammansättningen av personerna i förbundsstyrelsen, disciplinnämnden med mera ska se ut. Där tyckte vi att formuleringen var för snäv och yrkade därför på en bredare och mer inkluderande formulering. Förbundsårsmötet beslöt att den föreslagna stadgeändringen inte skulle godkännas, utan i stället tas med i den större stadgeöversyn som förbundsstyrelsen nu kommer att jobba vidare med till nästa förbundsårsmöte. Att yrka på något vid ett förbundsårsmöte betyder att man lägger ett motförslag, som sen ombuden får ta ställning till när de röstar.

 

En annan fråga som förbundsstyrelsen lagt fram handlade om strukturen ska se ut för ungdoms-, junior- och seniormästerskapen. Här hanterade vi också en motion som handlade om samma grundfråga. Mittsvenska distriktet yrkade här på att Ungdomskommittén skulle bjudas in att delta i det fortsatta arbetet. Även distriktens ungdomskommittéer kommer att kontaktas för att få svara på hur de ser på saken. Mittsvenska har ännu inte någon sådan kommitté, så är du intresserad av att påverka när det gäller från vilka åldrar en ska kunna delta i distriktsmästerskap, regionsmästerskap, samt SM för ungdomar, juniorer och seniorer är det dags att hojta till nu och anmäla intresse!

 

 Nu skapas Ungdomskommittéer på distriktsnivå: ”Ett steg i rätt riktning” - Friidrottsförbundet

 

Gillar du att vara med och påverka förutsättningarna för våra barn, ungdomar, veteraner och elitaktiva att prestera idrottsmässigt är du varmt välkommen att engagera dig i någon av våra arbetsgrupper. Vem vet, du kanske är vårt nästa nytillskott i styrelsen!

 

Vi tackar för förtroendet för att få representera vår förening och vårt distrikt!

 

Anna och Anders

Träning under påsklovet och börja träna utomhus
2023-03-27 09:41

Under påsklovet är det speciella tider som gäller i hallen för de grupper som inte har uppehåll.

Det här är tiderna som vi har bokade och då träningsgrupperna födda 2011 och äldre har möjlighet att träna i hallen. Notera att IFU är stängt under påskhelgen (fredag-måndag), men att träningskortsinhavare kan som vanligt träna när de vill. 

 

Måndag

2023-04-03

2023-04-03

18:00

20:00

Onsdag

2023-04-05

2023-04-05

18:00

20:00

 

Vecka 15 (tisdag 11 april) flyttar träningen ut, till utomhusarenan. Om vädret omöjliggör träning ute kommer vi fortsätta en vecka till inne på IFU.

Veteranernas Avslutningstävling, 1 april
2023-03-24 10:46

Den 1 april kommer våra veteraner ha en avslutningstävling för inomhussäsongen 2023.

Grenarna är längd, kula och 200m för veteraner.

Tävlingen pågår från 16-19.

INBJUDAN

Ny hedersmedlem inröstad i UIF Friidrott
2023-03-17 11:56

Motiveringen är följande:

Någon har sagt att han dök upp som en ung person i klubben men betedde sig som en liten vuxen, han hade bestämda synpunkter på det mesta och var alltid med och hjälpte till, ja inte bara han utan hela hans familj.

 

Han tillhör den generation när man inte frågar vad kan klubben kan göra för mig, utan vad kan jag göra för klubben. Att vara UIF:are var (redan då) något man är stolt över. När han var ung värvades en hel del av våra duktiga friidrottare till andra klubbar, främst i Stockholm. Vi skall vara tacksamma att de inte värvade han, det var nog tur att han inte var lika duktig idrottare som han var ledare.

 

Som ung var han den som ifrågasatte allt, kanske kunde han uppfattas som lite besvärlig ibland, ”varför skall vi gör vi så här, kan vi göra det på ett bättre sätt”?  Men han hade rätt i det mesta och det är sådana personer som för utvecklingen framåt. Han gjorde och gör UIF till en bättre förening, både då och nu.

 

På senare år har han visat en unik förmåga att samla människor omkring sig när det är viktiga tävlingar. Han får UIF:are att komma från världens alla hörn för att ställa upp som funktionärer på våra tävlingar och om inte klubben betalar för deras hotell, tar han det ur egen ficka.

 

När det är tävling är han den som är först på plats och den som är sist att lämna. Ingen uppgift är för liten eller för stor, ingen uppgift är för simpel. Ingen har väl plockat fler pappersmuggar på läktarna när mörkret lagt sig än han.

 

Idag känner de flesta han för hans stora engagemang inom våra tävlingar men han har genom åren även varit en mycket framgångsrik och uppskattad tränare. Han beskrivs av sina gamla aktiva som ”närvarande, äkta och engagerad på ett sätt som gjorde att självförtroendet växte och man var sugen att komma tillbaka och det gjorde man ju”. Hans känsla för att kunna skapa god stämning och bra kamratanda på träning, på tävling och i privata sammanhang är unik.

 

Det är som ni säkert förstår med stor glädje och fullkomlig självklarhet, styrelsen föreslår att utse Anders Gustafsson till hedersmedlem i UIF Friidrott.

Sommarfriidrottskolan 2023
2023-03-16 13:37

Anmälan till sommarfriidrottskolan öppnar måndag den 20 mars kl. 18:00.

 

All information om sommarfriidrottskolan finner ni att läsa här

Funktionärs-tack och info om Blodomloppet
2023-03-15 13:09

Hej alla UIF:are!

 

Nu är inomhussäsongen slut och vi avslutade med fantastiskt veteran-SM! Stort tack till alla er funktionärer som hjälpt till vid våra tävlingar i vinter!

 

Vi har nu en lugn period när det gäller tävlingsarrangemang. Den 6-7 maj drar vi igång utomhussäsongen med vårt klubbmästerskap för 5–17 åringar och i slutet av maj har vi Blodomloppet, vårt största och viktigaste arrangemang de senaste 25 åren!

 

Under 2022 testade vi ett system där man fick anmäla sig som Blodomloppsfunktionär i samband med terminsstarten. Detta funkade tyvärr inte som vi hoppats och vi hade funktionärsbrist på tävlingsdagen.  Med det som bakgrund går vi nu tillbaka till det format som vi ”alltid haft”, dvs alla UIF:are sluter upp och hjälper till med Blodomloppet. Vilket funktionärsuppdrag man har beror på vilken grupp man tillhör. Alla grupper kommer ha en uppgift och kommer kontaktas av huvudfunktionären för respektive uppgift.

 

Ni kan se i listan nedan vilken uppgift ni har och hur många funktionärer som behövs. Våra aktiva juniorer och seniorer har inte fått uppgifter än, men kommer tillfrågas att stötta huvudfunktionärerna.

 

Notera att tävlingen är TISDAG den 30 maj 2023.

Inga träningar denna dag. 

 

Parkeringsvakt   11-gruppen 12st
Sponsorer Helene Jonsson - 1st
Picknickkassar Henrik Wennberg, FIG (NIU) NIU 25st
Väskinlämningen Staffan Karlsson 12-gruppen 16st
Lilla Blodomloppet   07+09-gruppen 40st
Efteranmälningar   08-gruppen 6st
Startfållor Raymond Wide 13-gruppen 20st
Infotältet Kristin Bäckström - 2st
Starten Joel Ekman - 2st
Bana 10km Anders Gustafsson
Per Måwe
Johan Lindberg
14-15-16-17 grupperna 50st
Bana 5km + 2,5km Jan Dahl
Johanna Henriksnäs
14-15-16-17 grupperna 30st
Vätskekontroll 3km (10km)   11-gruppen 4st
Vätskekontroll 6,5km (10km)   11-gruppen 5st
Vattholmavägen sluss   06-gruppen 6st
Målgång (medaljer)   09-gruppen 15st
Målgång (bananer+vätska) Elisabeth Sunding 07-gruppen 40-60st
Avfall   10-gruppen 15st
Prisutdelare Anders Kindmark - 1st
DJ   - 1st
Matförsäljning Kirsti Wennberg 18-gruppen 8st
Miljöstyrning Anders Kindmark - 1st
Nummerlappspaketering Jakob Jonsson/Elisabeth Sunding 08-gruppen 20st
Nummerlappsutdelning kväll Sportkontoret 08-gruppen 5st per kväll v.21 och 29/5
Nummerlappsutdelning lunch Sportkontoret Sportkontoret  
Speaker uppvärmning   - 1st
Mingelvärd Helene Jonsson 10-gruppen 20st
Inlöpning till arenan   12-gruppen 6st
Vill du jobba på sommarfriidrottsskolan?
2023-03-01 13:54

Nu är det återigen dags för ungdomar/unga vuxna i föreningen att söka sommarjobb hos UIF Friidrott.

 

Du som går i Åk 8 eller är äldre har möjlighet att jobba på våra veckoläger ”Sommarfriidrottsskolan”.

 

Från och med 2023 kommer Uppsala kommun endast anställa och placera ungdomar för sommarjobb inom kommunens egna verksamheter.

 

Det vill säga att Uppsala Kommun inte kommer att placera några sommarjobbare hos oss, utan man söker sommarjobb enbart hos UIF Friidrott om man vill jobba på Sommarfriidrottsskolan.

 

Länk till jobbansökan: https://forms.gle/6r5csx5J1BvcGRBj6

Besked om du får jobbet kommer under april månad.

Inomhus SM för 17-22-åringar i Karlstad
2023-02-27 17:48
Simon Plesse efter sitt guld på 60m M22.

Helgen 25-26 februari arrangerades i Karlstads nya inomhushall SM för 17-22 år.

Mycket fint SM för Upsala IF med fyra segrare (Patricia Kamga, Simon Plesse, Saga Berg, My Rundgren),

fyra silvermedaljer (Malin Garbell, Gustav Rydåker, Alva Malmsten Nilsson, Felix Johnsson)

och hela nio brons (Oliver Ericsson Sotterman, Emma Holmgren Löf, Josef Malsher, Maya Bergström Weekes x 2, Victoria Wickman, Emma Häggblom, Ida Knutsson, Gustav Rydåker).

 

Lägg därtill ytterligare SM-poäng till klubben i form av tre 4:e-platser, två 5:e-platser samt två 6:e-platser.

Se alla resultaten HÄR

 

 

 

Information gällande händelse på läktaren den 19 februari
2023-02-20 15:32

Hej,

 

I går söndag den 19 februari tillkallades polis till inomhusarenan, då det hade uppstått ett mindre tumult på läktaren.

 

Händelsen hanteras nu enligt handlingstrappan i föreningens policy "Hur vi pratar och beter oss" av Trygghetsperson i föreningen.

 

Du hittar policyn på vår hemsida här:

Upsala Idrottsförening (uiffriidrott.se)

 

Är det så att du vill komma i kontakt med mig som Trygghetsperson hittar du mina kontaktuppgifter här:

Upsala Idrottsförening (uiffriidrott.se)

 

I övrigt kommer jag att ha kontakt med de berörda.

 

Vänliga hälsningar

Anna Lindfors

Trygghetsperson i föreningen

 

Hej alla UIF:are!
2023-02-14 11:17

Ett stort tack till alla er som tog er tiden att fylla i enkäten Föreningssmart! Ingen tidigare förening har fått lika många svar som de 166 vi fick in.

 

Nu kommer arbetet att fortsätta med att bearbeta och analysera alla svar. Därefter kommer vi ha en djupare genomgång, för att sen återkoppla till er via hemsidan hur vi kommer jobba vidare för att UIF Friidrott ska bli en av de bästa friidrottsföreningarna i Sverige.

 

Skulle det vara så att du upplever att det är något du missade att skriva, får du gärna skicka ett mejl till antingen Anna Lindfors eller Erik Hagberg, föreningens Trygghetspersoner.

 

Vänliga hälsningar

Anna Lindfors

för styrelsen UIF Friidrott

10-12 Mars Inomhus Veteran-SM
2023-02-10 12:32

Vinterns sista tävling inne på IFU-Arena, IVSM 2023!

Förutom att stora delar av vår äldsta träningsgrupp Masters kommer tävla vill vi bjuda in alla er föräldrar och tränare som funderat på att kanske börja träna och tävla till IVSM. Det är ett ypperligt tillfälle att få tävla mot personer i samma ålder och få känna på friidrotten goda sammanhållning!

 

Mer info om tävlingarna hittar ni på IVSM23 sidan.

 

Hälsningar Sportkontoret

Uppdaterade kalendrar
2023-01-03 10:59

Vi försöker kontinuerligt uppdatera våran utbildnings- samt tävlingskalender. Kolla in där för att se vad det finns för utbildningar för er tränare och vilka aktuella tävlingar som kommer här hemma i Uppsala och i närområdet!

 

Utbildningskalender

Tävlingskalender

 
SAMARBETSPARTNERS