SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
UPSALA IF FRIIDROTT
Glädje. Gemenskap. För alla. Utvecklas tillsammans.

Sommarskolan 2021
 

Nu är anmälan öppen för sommarens friidrottsskola!

Friidrottsskolan arrangeras under 5 veckor i sommar på Uppsala Friidrottsarena för barn 5-12 år. Se mer info i inbjudan.

 

Dagarna är mellan kl 9-14 och lunch ingår!

 

Anmälan görs på denna länk: Anmälan

 
Bor du i Uppsalahem anmäler du dig här: Anmälan boende i Uppsalahem
 
Hoppas att vi ses i sommar! 
 
Resultat veckans gren Stavhopp 11 Juni
2021-06-16 14:18

Många fina resultat samt många pb.

 

Resultat här.

Lördags- och Söndagskampen 19-20 juni
2021-06-13 22:12

Se HÄR all aktuell info inkl anmälningslistor för Lördagskampen 19 juni och Söndagskampen 20 juni.

 

 

 

Uppsalaspelen INSTÄLLT
2021-06-01 11:55

Även om det har blivit lättare restriktioner nu i juni så kan fortfarande inte Uppsalaspelen genomföras på ett säkert sätt som känns bra för alla parter. Uppsalaspelen är således inställt 19-20 juni. De anmälningar som är gjorda via "FRIDA" på SFIF:s hemsida är sålunda inte aktuella.

 

Kraftmätningen 12 juni
2021-06-01 11:51

Kraftmätningen genomfördes på Uppsala Friidrottsarena med två lag från Upsala IF. Trots en hel del regn mycket trevliga tävlingar med en hel del personligarekord. Tack också till alla trevliga föräldrar och ledare som gjorde det hela möjligt.

Se här resultaten: Resultatsida till Resultat Lokala tävlingar

ISM 2021
2021-02-22 11:26
Hugo Sörby tillsammans med Simon Pettersson och Ragnar Carlsson. Foto: Deca Text & Bild
ISM i Malmö är över och det har regnat brons över Upsala IF under helgen, 4 stycken blev det tillslut. 
Hugo Sörby stod för helgens prestation när han slog personligt rekord med otroliga 1,5m i viktfinalen, vilket räckte till ett brons (19,15!!). Simon Plesse blev 5:a i 60m-finalen i hans första ISM, fantastiskt prestation (6,87). Våra tre kastartjejer gjorde en superfin vikttävling där dom blev 5:a (Linnéa 18,90), 7:a (Kajsa, 17,94) och 10:a (Emma 16,18). Bronsmedaljer tog även våra nyförvärv Erik Martinsson (400m, 48,20) och Desmond Rogo (200m, 22,09) - extra grattis till Desmond som tog sin första SM-medalj. I höjdfinalen gjorde Oskar Lundqvist en stabil tävling, utan att få till den riktiga träffen, och slutade 4:a på 2,05. 
Trestegstjejerna Lisa och Thilda fick inte riktigt till det idag (9:a, 11,58 - 8:a, 11,86), men kommer komma tillbaka starkare till utomhussäsongen. Ebba gjorde ett stabilt försökslopp på 400m, där hon bara var fyra tiondelar från en final (57,26). Kulstötarna var i topp form på fredagen. Viktor Gardenkrans tog hem bronset med en stöt på 18,09 m och Vickan gjorde en topp prestation när hon slog personligt inomhusrekord med 40 (!!) centimeter i kula, och detta i säsongsdebuten. 13,39 räckte till en 7:e plats och var dessutom första gången över 13m inomhus (13,42 utomhus). I M 800m gjorde Erik Rosqvist debut i UIF-linnet och stod för en fin prestation i finalen där han kom 7:a i det otroligt tuffa startfältet (1:58.85).
Årsmöteshandlingar
2021-02-18 16:30

Här kommer årsmöteshandlingar, verksamhetsberättelse och inkomna motioner/skrivelser, till friidrottssektionens årsmöte torsdagen den 25 februari 2021 kl 18.00 att läggas ut. 


Övriga årsmöteshandlingar samt styrelsens svar och förslag till beslut på inkomna motioner/skrivelser redovisas på årsmötet.


Vi påminner om att mötet är digitalt. Anmäl dig med fullständigt namn och e-postadress senast måndagen den 22/2. Anmälan sker till kansli@uiffriidrott.se


Motion 1


Skrivelse 1


Verksamhetsberattelse UIF Friidrott 2020.pdf-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Välkommen till årsmöte i Upsala IFs friidrotts-sektion.

 

Datum: Torsdagen den 25 februari 2021 kl 18.00.


Plats: Digitalt, anmäl dig med fullständigt namn och e-postadress senast måndagen den 22/2. Anmälan sker till kansli@uiffriidrott.se

 

Skrivelser till årsmötet skall vara inkomna senast 2021-02-18 och skickas till kansli@uiffriidrott.se

 

Dagordning

§ 1 Mötets öppnande

§ 2 Mötes behöriga utlysande

§ 3 Fastställande av dagordning

§ 4 Val av ordförande, sekreterare och justerare för mötet

§ 5 Föredragning av dokument att förelägga huvudstyrelsens årsmöte

a)  Verksamhetsberättelse för 2020

b)  Preliminär bokslutsrapport för 2020

§ 6 Skrivelser till årsmötet

§ 7 Övriga frågor

-       Nya föreningen UIF Friidrott

-        

§ 8 Avslutning

------------------------------------------------------------------------------

Extra information inför årsmötet

Arbetet med ombildningen, från en sektionsförening till en alliansförening med självständiga medlemsföreningar, UIF Friidrott, UIF Fotboll o.s.v. går enligt plan. Den 28 mars klockan 15.00 har UIF Idrottsallians sitt första årsmöte (digitalt). Efter detta årsmöte ansöker UIF Friidrott och övriga medlemsföreningar om medlemskap i Idrottsalliansen. Direkt därefter kan vi ha vårt första årsmöte i nya UIF Friidrott, lägga fast Verksamhetsplan och budget, välja styrelse m.m. Därav den korta dagordningen på det sista årsmötet med friidrottssektionen. Vi berättar mer om ombildningen, medlemskap, styrelse och överflyttning under punkt 7, övriga frågor.

 

Uppdatering träningshallar
2021-02-12 08:49
Vi jobbar frenetiskt för att hitta alternativa träningsmöjligheter för våra barn och ungdomsgrupper. 
Vi har nu säkrat en del tider nästkommande helg, dvs den 20-21/2 och hoppas på att få tider även under vardagarna bekräftade idag fredag den 12/2. Det är Uppsala kommun som har uppgiften att fördela tider till de friidrottare och innebandyspelare som nu står utan halltid sedan IFU stängdes fredagen den 5/2. Så snart vi (UIF) får dessa tider tilldelade oss kommer vi att sätta ihop ett nytt träningsschema för våra egna grupper. 

Uppdatering sker här på hemsidan så snart ny information är tillgänglig. 

Skicka eventuella frågor/funderingar till vår e-post:  kansli@uiffriidrott.se

Träningen för barn födda 2015-2007 börjar V 5!
2021-01-25 12:42
Träningsgrupper för barn födda 2015-2007 har nu öppet för anmälan.
Träningen startar vecka 5 (från mån 2/1 2021) och hålls inomhus i IFU Arena.

Självklart är träningen anpassad utifrån rådande restriktioner och regelverk från myndigheterna.

Har du inte anmält ditt barn ännu gör du det på denna länk (på våran bokningssida).

Om du har frågor eller behöver hjälp med anmälan kan du läsa vår FAQ nedan i nyhetsflödet. 
Har du  fortfarande frågeställningar efter det så kontaktar du vår ungdomsansvarig klara@uiffriidrott.se

Om det inte finns plats i någon av grupperna kan du intresse-anmäla på denna länk.
Du får då information så snart vi startar upp en ny grupp. 

Varmt välkomna till en ny termin!
Upsala IFs kansli
Vanliga frågor inför terminsstart 2021
2021-01-25 12:24

-          När börjar vårterminens träningar?
 Vi startar upp träningarna den 1/2. Detta gäller för barn födda 2005 och senare. 

-          Kommer träningen vara inomhus eller utomhus?
 Under januari, februari och mars planerar vi att genomföra träningen inomhus i IFU Arena. Efter påsk kommer träningarna ske utomhus på Uppsala Friidrottsarena.

-          Är träningen Covid-säker?
 Ja, vi följer alla råd och riktlinjer för att hålla säkra träningar.

-          Hur anmäler jag mig?
 Anmälan görs på vår bokningssida. Vi meddelar på hemsidan när det öppnas upp för nya medlemmar att anmäla sig. Länk till bokningssidan finns här.

-          Vilka dagar och tider är det träning?
 Dagar och tider om de olika grupperna framkommer när du anmäler dig via bokningssidan.

-          Vem kontaktar jag om jag har ytterligare frågor?
 Kontakta ungdomsansvarig Klara Helander på klara@uiffriidrott.se om ovanstående info ger svar på dina frågor. Mailen besvaras på måndagar och torsdagar.


Världsrekordhållaren Armand Duplantis skänker prispengar till Upsala IF Friidrott
2021-01-19 13:46
Foto: Bildbyrån
Under måndagens Idrottsgala tog stavhopparen Armand Duplantis hem utmärkelsen årets prestation. Därmed vann han även Hejapriset som delades ut i samarbete med Svenska Spel, Idrottsgalans huvudsponsor. Duplantis har valt att ge prispengarna från Hejapriset till Upsala IF Friidrott där de ska investeras i föreningens ungdomsverksamhet. 
– Det kändes självklart att donera pengarna till min hemklubb, säger stavhoppsstjärnan Armand Duplantis. På måndagens Idrottsgala prisades några av Sveriges allra främsta idrottsstjärnor. Till vinnarna i fem kategorier, årets manliga och kvinnliga idrottare, årets nykomling, årets lag samt årets prestation delades även ett Hejapris ut i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Som vinnare av årets prestation vann Armand Duplantis 50 000 kronor att skänka till valfri svensk idrottsförenings eller idrottsförbunds ungdomsverksamhet.    

 – Ungdomsverksamheten är otroligt viktig och det känns fint att kunna bidra till den, säger Armand Duplantis.     
För Upsala IF Friidrott kommer pengarna som en glad överraskning.   
– Det är tuffa tider i föreningslivet så pengarna från Hejapriset är ett mycket välkommet tillskott. Av våra cirka 1000 medlemmar är över 800 barn och ungdomar så det finns många sätt att använda medlen. Allt ifrån ärtpåsar till koner och kulor. Jätte, jättekul, verkligen, stort tack Armand Duplantis,  säger Henrik Wennberg, sportchef på Upsala IF Friidrott.   
Jimmy Sandberg, sponsringsprojektledare på Svenska Spel, hoppas och tror att prispengarna från Hejapriset ger fler unga chansen att få ta del av idrottens gemenskap och glädje.   
– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. I samband med Idrottsgalan där några av våra främsta atleter hyllas känns det fint att också kunna ge tillbaka till föreningarnas ungdomsverksamheter. Jag är övertygad om att Upsala IF Friidrott kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt och vem vet, kanske är det till och med moderklubben för en av våra framtida idrottsstjärnor, säger Jimmy Sandberg.     
Armand Duplantis utsågs även till årets manliga idrottare och donerade 50 000 kronor till IK Stål.   
Övriga vinnare av Hejapriset   
Linn Svahn utsågs till årets kvinnliga idrottare  
Dejan Kulusevski utsågs till årets nykomling  
Lag Hasselborg utsågs till årets lag     
Läs mer om Svenska Spels sponsring av svensk idrott.
STORSLAM på idrottsgalan!!
2021-01-18 22:40
Bild från Sportbladet
Jerringpriset är Sveriges absolut mest prestigefyllda idrottspris, som vare år delas ut till en svensk idrottare. Priset är inte bara ett bevis på att du gjort otroliga idrottsprestationer under året, utan också att du är en av Sveriges absolut mest folkkära idrottare. Efter tre världsrekord under 2020 så vann Armand Duplantis helt välförtjänt årets Jerringpris. Mondo kan nu ställa sig till en samling svenska idrottslegendarer som under sina karriärer vunnit Jerringpriset, eller vad sägs om att nämnas tillsammans med Carolina Klüft, Susanna Kallur, Charlotte Kalla, Ingemar Stenmark och Zlatan Ibrahimovic? Mondo har nu vunnit i princip alla idrottspriser du kan vinna i Sverige, där Jerringpriset, Bragdguldet och Victoria Stipendiet slår allra högst. 
Hela svenska folket är eniga - 2020 var Mondo STÖRST!

Precis som vi är vana vid så fortsätter Mondo att prenumerera på alla idrottspriser han möjligtvis kan vinna. Ikväll nöjde han sig inte med Jerringpriset, utan tog dessutom hem ”Årets manliga idrottare” och ”Årets prestation”. Helt otroligt! 
Tränare, tillika föräldrar till Mondo, Helena och Greg Duplantis ville inte vara sämre och tog hem ”Årets ledare”.
Vilken kväll för familjen Duplantis!!
IFU Arena stängd 23/12 tom 24/1
2020-12-22 20:15

Styrelsen för IFU Arena AB har beslutat att från och med den 23 december till och med den 24 januari stänga arenan för idrottsutövning. Detta gäller all idrottsverksamhet undantaget idrottare som uppfyller de krav som definierar en person som yrkesverksam inom sin specifika idrott.

 

Styrelsen i Upsala IF Friidrott ställer sig enhälligt bakom detta beslut. 

 

För oss i UIF innebär detta att endast de aktiva (och respektive tränare) som definieras som yrkesverksamma friidrottare är tillåtna att vistas på IFU Arena. Detta gäller träning inne i hallen, på rakbanan samt i gymmet. En lista över vilka aktiva som uppfyller dessa krav och därmed kan fortsätta inomhusträning har tagits fram av Svenska Friidrottsförbundet och skickats till oss. Listan finns tillgänglig på begäran. 


Se länk nedan för information från Svenska Friidrottsförbundet gällande träning fram till och med den 24/1. 


https://www.friidrott.se/docs/Svensk%20Friidrotts%20riktlinjer%20tom%2024%20januari.pdf

 

Vi har full förståelse för att detta är en stor utmaning för många av våra aktiva. Förhoppningsvis utvecklas situationen med smittspridningen i positiv riktning och vi kan vara tillbaka i regelbunden inomhusträning så snart som möjligt. 


Vid eventuella frågor kontaktas följande.


Ordförande Anders Kindmark

anders.kindmark@trafikverket.se


Sportchef Henrik Wennberg

henrik@uiffriidrott.se


Hälsningar

Styrelse och Sportchef UIF Friidrott

Extrainsatt styrelsemöte söndag den 21/12
2020-12-20 18:17
Styrelsen i UIF Friidrott sammanträdde vid ett extrainsatt styrelsemöte på söndagen den 20/12. Vid mötet diskuterades den senaste informationen från myndigheterna. Under helgen har det spekulerats och agerats på olika sätt i föreningar och kommuner runt om i landet. Även RF:s ordförande Björn Eriksson har uttalat sig och i vissa kanaler har det pratats om att ett förtydligande gällande idrotten ska komma från Folkhälsomyndigheten på måndag den 21/12. 

Styrelsen i UIF Friidrott beslutade efter diskussion att avvakta ytterligare information innan man eventuellt agerar gällande träningen i vår förening. 

Nytt styrelsemöte är utlyst till måndag kväll. 

Tills vidare fortsätter därmed verksamheten som tidigare informerat. 

Se fliken "Covid-19" för kompletterande information. 

Vid eventuella frågor/funderingar kontaktas Sportchef Henrik Wennberg. 
E-post: henrik@uiffriidrott.se
Telefon: 070-643 82 14
Äntligen kan du beställa våra klubbkläder online! Mössa på köpet!*
2020-12-17 12:35
Från och med 17/12 2020 kan du handla dina Upsala IF-kläder online och sen hämta dom hos våran leverantör Toni Reklam i Boländerna.
Du beställer enkelt på nätet och swishar när du fått bekräftelsen per mail (swish-nummer står i mailet). Du blir sen kontaktad när dina kläder kommit och hämtar dom hos Toni Reklam. 


Såhär går du tillväga:
1) Gå till www.tonireklam.se
2) Välj "Logga in" och "Skapa nytt konto"
3) Välj Privatperson (och fyll i dina uppgifter)
4) Ange registeringskod längst ner i formuläret. VIKTIGT! Kod: ToniUIF
5) Sen loggar du in och väljer "UIF" under "Produkter". Beställ det du önskar.
6) När du fått en bekräftelse per epost swishar du enligt instruktionerna i malet direkt, Obs! VIKTIGT! 

*Alla online-beställningar över 400kr före 31 januari 2021 får en Snygg UIF-mössa på köpet!
 
SPONSORER
SAMARBETSPARTNERS