Gå direkt till vår anmälningssida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
UPSALA IF FRIIDROTT
Glädje. Gemenskap. För alla. Utvecklas tillsammans.

Välkommen till Upsala IF Friidrott
Upsala IF Friidrotts mål är att vara en förening med verksamheter i alla grenar och ha aktiva i alla åldrar med alla ambitionsnivåer.

TRÄNA FRIIDROTT!

WEBBSHOP UIF KLÄDER

I samarbete med Toni Reklam

UTBILDNING

Utbildningar som är på gång

Anmälan till VT2023
2022-11-24 13:00

Nu är det dags att anmäla sig till Vårterminen 2023 för alla som vill tränar friidrott!

 

Befintliga medlemmar (varit medlem HT22)

Den 28 november kl. 18:00 öppnar anmälan för de som varit med i en grupp HT 2022 och man bokar in sig i sin åldersgrupp.

 

Nya medlemmar

Anmälan öppnar den 12 december kl. 18:00 och först till kvarn gäller! Det finns möjlighet att bevaka en grupp.

 

Vårterminens grupper startar vecka 3

 

Till anmälan

Termins/Träningsavgifter

FAQ "Frågor och Svar"

Nyhetsbrev från styrelsen
2022-11-18 13:04

Hej!

Här kommer några rader från UIF Friidrotts styrelse.

 

Till att börja med vill vi tacka alla er som är medlemmar i UIF Friidrott för allt bra ni gör för vår klubb! När vi skriver alla menar vi verkligen alla, från de yngsta barnen som leker friidrott en gång i veckan, till alla barn och ungdomar som tränar och tävlar, juniorer och seniorer som verkligen genom sina resultat visar att vi är en elitklubb och inte minst våra veteraner som visar att friidrott är en idrott hela livet. Med alla menar vi också alla engagerade tränare och ledare, engagerade föräldrar, unga tränare och sist men absolut inte minst vårt förnämliga Sportkontor, Henrik, Linus och Héléne. Det är ni tillsammans som gör UIF Friidrott till en bra förening, för alla.

 

Vi i styrelsen drar också några strån till stacken. I år jobbar vi en hel del med våra styrande dokument, handlingsplaner och policys inom ett antal områden där vi behöver vara tydliga med vad vi står för och även tydliga med hur vi hanterar oönskade avvikelser.

 

Vi har sedan tidigare en Handlingsplan mot dopning, en Tävlingspolicy och en Handlingsplan för att hantera ätstörningar. På styrelsemötet i oktober antog vi en Resepolicy och i november kommer vi ta beslut om en Alkoholpolicy. Vi har även sen slutet av förra våren jobbat på att förbättra vår policy Hur vi beter oss mot varandra i UIF Friidrott, där en första revidering antogs på styrelsemötet i oktober då vi la till en åtgärdstrappa som beskriver hur vi ska hantera olika situationer när andan i policyn inte följs.

 

Arbetet fortsätter med fler handlingsplaner och policys. Hör gärna av dig till styrelsen med förslag på vilka ytterligare styrande dokument vi behöver i UIF Friidrott!

 

Vi behöver bli bättre på att kommunicera med varandra i UIF Friidrott. Arbetet med uppfräschning av hemsidan pågår för fullt och vi kommer att ta fram en plan för hur vi ska kommunicera våra styrande dokument med föreningens medlemmar.

 

Samtliga handlingsplaner och policys finns på vår hemsida, klicka på föreningsinfo och sedan på handlingsplaner och policys.

 

På styrelsemötet i oktober beslutade styrelsen att vi som förening ska jobba med Trygg idrott, med stöd av en konsulent från RF-SISU. Materialet heter High Five och är framtaget av RF-SISU tillsammans med Rädda Barnen. Det har redan fått till resultat att vi ännu en gång har förbättrat policyn och vi kommer i november att revidera den än en gång. Arbetet med Trygg idrott kommer att fortsätta och märkas av på olika sätt för alla oss som är en del av UIF Friidrott. I Uppsala har redan andra föreningar inom olika idrotter jobbat med detta och vi ser att de har fått positiva resultat.

 

 

Med vänliga hälsningar

Styrelsen UIF Friidrott

Mondo Indoor Games 27-29 januari 2023
2022-11-16 11:25
Foto: Deca Text&Bild

Det går nu att anmäla sig till vår stora inomhustävling, Mondo Indoor Games!

Anmälan görs på friidrottsanmälan.se senast den 20 januari.

 

Se inbjudan i sin helhet

 

Externa bokningar i friidrottshallen
2022-11-08 13:12

Lördagen den 12 november kl. 14:00-19:00 är F-hallen uthyrd.

 

IFU Arena hyr ut friidrottsytor på de tider som vi ej har bokat och här på vår hemsida under ”Externa bokningar friidrottsytor” kan man se när hallen är uthyrd.

 

Här på hemsidan kan man även klicka sig runt för att få information om det mesta och få svar på något man funderar över.

Mittsvenska FIF söker föreningsansvarig
2022-11-02 09:44

Svensk Friidrott består från årsskiftet 21/22 av nio nya distrikt i stället för som tidigare 23. Mittsvenska Friidrottsförbundet är ett av de nya distrikten och samlar föreningar i Dalarna, Gästrikland, Hälsingland och Uppland i en ny gemenskap.

 

Mittsvenska Friidrottsförbundets uppdrag är att verka för friidrottens utveckling inom distriktet samt företräda, stödja och samordna Svensk Friidrotts gemensamma frågor regionalt. En ny och viktig del i distriktets verksamhet är möjligheten att tillsätta en tjänst som föreningsansvarig. 

 

Ansökan i sin helhet

Blodomloppet 30 maj 2023 i Uppsala
2022-11-01 13:00

Välkommen till Blodomloppet i Uppsala tisdagen den 30 maj 2023

Sista anmälningsdag är söndagen den 14 maj för lag och tisdagen den 30 maj 2023 (tävlingsdagen) för individuella deltagare.

 

Till anmälan och information m.m

Ny-startad stavhoppsgrupp i Upsala IF Friidrott
2022-10-24 16:43

I UIF finns fina möjligheter till stavhoppsträning och med UIF:s egen Armand Duplantis som inspiration och med utrustning i världsklass, bygger vi nu upp stavhoppsträningen.

 

Vi har två grupper, den ena med hoppare i åldern 2012-2009 (10-13 år) och den andra med hoppare från 2008 (14 år) och uppåt.

 

Vår målbild är att bygga långsiktigt och skapa förutsättningar för våra atleter att både få träna för att det är så himla kul med stavhopp, och dels för att utvecklas och hoppa riktigt högt!

 

Vi som driver detta är

- Danya Ostrovskyi, mycket erfaren stavhoppare från Ukraina.

- Malin Forsell, aktiv veteranfriidrottare med nordiskt K40 rekord i stav både inomhus och utomhus och även tränare i Enköpings AIF.

- Johanna Höglund, ny inom stavhopp men med lång erfarenhet som gymnastiktränare på elitnivå.

- Joel Ekman, Tidigare stavhoppare och numera stavhoppstränare från UIF.

 

Träningstider

Yngre (2012-2009): Lördagar 12.30-14.00 UIF arena

Äldre (2008 och uppåt): Tisdagar 18.30-20.00 samt lördagar 11.00-13.00 UIF arena

 

Just nu är det 6 friidrottare i den yngre gruppen och 7 i den äldre, men vi har plats för fler hälsar tränarna.

Höstlovsaktivitet - prova på Framerunning
2022-10-18 15:51

Onsdag 2 november, 11.00 och 14.00 på IFU Arena i Uppsala (friidrottshallen). Vi har cyklar för både barn och vuxna.

 

Framerunning, eller RaceRunning som det också kallas, är en idrott och rörelselek för funktionshindrade med nedsatt balans. En framerunner är en specialbyggd trehjuling utan pedaler där du springer eller sparkar dig fram med fötterna.

 

Aktiviteten är kostnadsfri. Kom gärna ombytt i lite mer oömma kläder. Efter aktiviteten finns det möjlighet att fika på IFU Arena.

 

För mer information, kontakta Lidia Svedberg på Uppsala Handikappidrott: uppsalahi@telia.com, 0736–238977.

 

Hitta hit: https://www.ifuarena.se/hitta-hit/   

 

 

 Samarbete med Upsala IF Friidrott, RF SISU Uppland och Uppsala Kommun.

EFT - After School med träningsgruppen 28/10
2022-09-22 16:11

I slutet av oktober så kommer som bekant Damlandslaget och U19 Dam till IFU Arena för att spela EFT! Det är inte ofta vi har glädjen att välkomna två svenska världsmästarlag till vår arena vi hoppas att ni vill komma hit och se innebandy i världsklass 28-30/10!

 

På fredagen 28/10 så bjuder vi in alla ungdomslag i era föreningar till ”After School” vilket innebär att ni får matchbiljetter och en hamburgare plus en Festis till priset av 100 kr/person. Matchschemat för em och kväll denna dag ser ut enligt nedan:

 

16:30:                 U19 Dam Sverige – Tjeckien

19:15:                 Dam Sverige – Tjeckien

 

  • Upplägget kring evenemanget är att man går in genom huvudentrén med sin biljett och därefter plockar ihop sin egen hamburgare och tar med den och sin Festis till läktaren. Vi öppnar serveringen inne i A-Hallen kl. 16:00.
  • Erbjudandet gäller vid köp av minst 10 biljetter.

 

Vi hoppas att ni tycker att detta är ett bra erbjudande och ni hittar biljetterna via denna länk: https://ifuarena.ebiljett.nu/Tickets/Choose/291?S=0 Välj sedan ”After School” längre ner på biljettsidan.

 

Vill ni passa på att genomföra en kul aktivitet med gruppen under denna helg så finner ni bra erbjudanden via denna länk: https://www.ifuarena.se/2022/09/08/eft-biljettslapp-och-paket/ Se vilka erbjudanden som finns under rubriken ”Bygg Laganda” och använd angiven rabattkod för att få rabatter på kul aktiviteter för ert lag! Det finns även lagbiljetter för 50 kr/st (vid köp av minst 10 biljetter) för de övriga dagarna under EFT (dvs 29 & 30/10).

 

IFU Arena välkomnar er varmt till denna EFT-helg!

 

Terrängserien avslutad för 2022
2022-09-21 20:33

21 september var den sista deltävlingen i Terrängserien för det här året. Fin uppslutning på spåret i Sunnersta och lite prisutdelning på slutet. Se samlade resultat för både vår och höst HÄR.

"The best jump he ever made..."
2022-07-25 08:15
24 juli, Eugene, Oregon, USA

GRATTIS från Upsala IF!

25:e plats för Carolina Wikström i VM
2022-07-18 22:52

Det blev en 25:e plats för Carolina Wikström i marationloppet på VM. Imponerande genomförande i tuff konkurrens från hela världen. 

Mer info från friidrott.se

Turebergsstafetten 7 maj - Härlig propaganda för UIF!
2022-05-07 15:12
Ludvig, Isak och Vidar inför andrasträckan

Härlig propaganda med fem lag i seniorklasserna vilket gav två vinster i seniorklasserna (och en andraplats). Mycket kul med den goda kamratskap vi har i föreningen. Vi välkomnar också de aktiva från Alunda SK. En skön dag för ett UIF-hjärta!

 

Resultat med sträcktider

 
SAMARBETSPARTNERS