SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
UPSALA IF FRIIDROTT
Glädje. Gemenskap. För alla. Utvecklas tillsammans.

Välkommen till Upsala IF Friidrott Masters!

Vill du börja med friidrott i vuxen ålder? Oavsett tidigare träningsbakgrund är du varmt välkommen att börja träna friidrott tillsammans med oss. Upsala IF Friidrott Masters träningsgrupp består idag av en blandning nybörjare och f.d friidrottare i åldrarna 30-60 år. Vi tränar grundfärdigheter som spänst, styrka,snabbhet och rörlighet, samt gör grenspecifika övningar. Du kommer få möjlighet att prova på alla friidrottsgrenar vid olika träningspass. Det bästa av allt är att vi träffas, tränar och har kul tillsammans! Om du är +35 år så finns även möjlighet att deltaga i veterantävlingar på både lokal och nationell nivå.

 

För närvarande har vi gemensam inomhusträning på IFU arena på måndagar och torsdagar kl 18:30-20:00,samt på lördagar kl 10:30-12:00.  Utöver dessa träningstider har mastersgruppen även skapat en WhatsApp-grupp där man kan informera varandra om en tid när man avser träna enskilt på utearenan eller inomhus på IFU arena. Oftast ansluter då andra i gruppen som har tid och lust att träna tillsammans. Under perioden maj-september tränar vi företrädesvis utomhus på nybyggda (2017) Uppsala friidrottsarena vid Gränby sportfält.

 

Tycker du det här låter spännande och intressant för dig? Kontakta gärna ansvarige masterstränare Peter Jonsson via e-mail cheburasjka@yahoo.se om du har några frågor och funderingar om friidrottsträning och mastersgruppen. För att bli medlem i UIF Friidrott så anmäler du dig direkt via denna webbsida, länk.  Du är välkommen att testa på vår träning några gånger kostnadsfritt!

 

IFU arena’s friidrottshall rymmer 60 m rakbana, en rundbana på 200 m, tre hoppgropar, två höjdhoppningsställningar, en stavhoppsställning och utrymmen för kastgrenar inomhus. I angränsande lokal finns det även tillgång till en 130 m lång rakbana och ett gym.

 

Medlemsavgift i Upsala IF Friidrott 2022 är 200 kr/år, därtill kommer en träningsavgift enligt nedan två valmöjligheter:

 

Tävlingsinriktade: 2400 kr/år

Ingår

  • Tränarledd träning 3 ggr/vecka
  • Budget för anmälningsavgifter är 1000 kr/år på öppna tävlingar och veterantävlingar.
  • Obegränsat deltagande i UIF Friidrott arrangerade tävlingar, både senior och veteranklasser
  • Deltagande vid VDM och VSM, 2 starter per mästerskap
  • Reseersättning vid VSM-tävlingar
  • Deltagande i internationella masterstävlingar (NM, EM, VM). Individuell uttagning sker i samråd mellan veteranhuvudtränare och UIF sportchef

 

Träningsinriktade (enstaka tävlande): 800 kr/år

Ingår

  • Tränarledd träning 3 ggr/vecka
  • Obegränsat deltagande i UIF Friidrott tävlingar, både senior och veteranklasser
  • Enbart deltagande vid VDM inomhus och utomhus, 2 starter/tävling

 

Notera: För träning inomhus i IFU arena friidrottshall och gym, som tillhör IFU Arenabolag, betalar man  en utöver ovan träningsavgift också en entréavgift per tillfälle eller löser ett årskort till ett UIF Friidrott rabatterat avtalspris (2300 kr/år). För innehavare av årskort är gymmet och friidrottshallen tillgänglig Måndag – Söndag: 06:00 – 22:00.

 
 
 
 
 

 

 
Veteran-SM inomhus 2022 - minst 5 medaljer är målsättningen
2022-03-25 13:43

Veteran-SM inomhus (IVSM) 2022 genomförs nu i helgen 25-27 mars i Västerås. Det är bara fyra månader efter det uppskjutna mästerskapet för 2021 som ägde rum i November på samma plats. Nio veteraner från Upsala IF Friidrott är med och tävlar om medaljer, personliga rekord och klubbrekord. Konkurrensen är hård i flera av åldersklasserna, men en målsättning är att bärga hem minst fem SM-medaljer till klubben. Vid IVSM 2021 blev Upsala IF veteraner 5:a i föreningskampen utav totalt 128 föreningar. Ett resultat som blir svårt att uppnå vid årets IVSM då skadebesvär

och en del veteraners fokus på grundträning inför utomhussäsongen decimerat årets trupp i antal.

Livesändning av IVSM 2022 kan följas på https://www.friidrottskanalen.se/

 

Deltagare IVSM 2022 i Västerås 25-27 mars:

 

Barbro Gadle -42                                                K80 Höjd - K80 Längd

Pia Liljedahl -59                                                  K60 60m - K60 Höjd

Olov Åslund -62                                                  M60 60m - M60 200m

Vera Koponen -68                                              K50 400m - K50 Stav - K50 Kula 3kg

Svante Lenke -69                                                M50 800m - M50 1500m - M50 3000m

Henrik Marcusson -72                                       M50 Höjd

Petra Gadle -73                                                  K45 Höjd - K45 Längd

Linda Hjertzell -78                                              K40 60m - K40 200m

Jimmy Olsson -85                                               M35 60m - M35 200m - M35 Längd

 

Vi önskar alla tävlande lycka till!

 

Tränarteam

Peter J

Henrik M

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
SAMARBETSPARTNERS