Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
UPSALA IF FRIIDROTT
Glädje. Gemenskap. För alla. Utvecklas tillsammans.

SOMMARSKOLAN 2020
Nu är anmälan öppen för sommarens friidrottsskola! Friidrottsskolan arrangeras under 4 veckor i sommar på Uppsala Friidrottsarena för barn födda från år 2008-2015.Uppsalahem bjuder sina medlemmar på anmälningskostnaden. Boende i Uppsalahem anmäler sig kostnadsfritt på 
Blodomloppet flyttar till 10 september 2020
2020-04-01 15:30
Det står nu klart att Uppsalas största motionsevenemang Blodomloppet flyttar till hösten med anledning av Covid-19. Det nya datumet är satt till den 10 september 2020. Anmälan är fortsatt öppen och rullar på som vanligt. Till deltagarna som redan hunnit anmäla sig så flyttas de enkelt över till det nya datumet. 

All information och anmälan finns på
https://blodomloppet.se/vara-lopp/uppsala/

#SUPPORTAUIF - Ingen kan göra allt men alla kan göra lite!
2020-03-31 16:00
Styrelsen vädjar om att #supportauif med ett bidrag i denna tuffa tid - Stöd Upsala IF Friidrott.
Swisha valfritt bidrag till 123 465 61 20 och ladda upp/dela följande bild på dina sociala medier med hashtagen #SUPPORTAUIF

Är du aktiv, tränare eller grupp och funderar på hur just du kan hjälpa till? Skicka ett mail till någon på sportkontoret kan vi berätta mer! Det finns alla möjligheter.

Sportkontoret.

INFOBREV TILL MEDLEMMARNA I UIF FRIIDROTT
2020-03-31 09:21


INFOBREV TILL MEDLEMMARNA I UIF FRIIDROTT

Vi lever i en förändrad värld. Viruset Covid-19 påverkar allt och alla. Hur mycket och hur länge det påverkar vet vi inte men vi vet att det påverkar även oss i UIF Friidrott. I detta informationsbrev försöker vi beskriva hur det påverkar, vad vi i styrelsen och på Sportkontoret gör och ska göra för att möta ändrade förutsättningar och vad Du som medlem kan göra.
Klubbens ekonomi

UIF Friidrott har en intäktssida som i stora drag består av fyra grundpelare. Det rör sig om intäkter från arrangemang, sponsorer, träningsavgifter samt diverse bidrag. För tillfället bedöms effekten av Covid-19 vara ett inkomstbortfall motsvarande cirka 2,3 Mkr under år 2020. För att hantera detta har vi gått igenom varje post i ekonomin och en justerad budget har tagits fram. I den nya budgeten har vi kraftigt sänkta kostnader för personal på sportkontoret, anmälningsavgifter för aktiva, inköp av redskap, utbildning samt diverse bidrag till olika aktiviteter, aktiva och tränare.

Denna nya budget visar ett minusresultat för året på ca 300 tkr. Budgeten är beslutad av en enhällig styrelse.

Detta är ett resultat som vår ekonomi klarar av och vi är beredda att justera budgeten ytterligare om det blir nödvändigt. Förhoppningsvis ljusnar situationen så att en sådan eventuell justering sker i positiv riktning.


Personal

Från och med den 1 april kommer tjänstegraden för samtliga anställda på Sportkontoret minskas. Vi kommer att använda oss av möjligheten till korttidspermittering vilket innebär att man som anställd tillfälligt minskar sin tjänst men har möjlighet att behålla nästan hela sin normala lön via ett stödpaket från staten. I samband med detta minskas den totala personalstyrkan på kontoret från 3,65 till 1,6 tjänster.


Verksamheten

Vår målsättning är att behålla verksamheten så oförändrad som möjligt. Detta ska ske samtidigt som vi noggrant följer myndigheternas rekommendationer. Några av de viktigaste punkterna är att vi så ofta som möjligt tränar utomhus, undviker träningsmoment som leder till närkontakt, tvättar händerna och inte kommer till träningarna om man känner sig krasslig. Detta gäller självklart aktiva, tränare, personal och övriga medlemmar i lika stor omfattning.  

Det råder stor osäkerhet runt sommarens tävlingsverksamhet. I ett positivt scenario kommer sommaren att fortlöpa relativt normalt med sedvanliga barn-ungdomstävlingar och en avslutande augustimånad med diverse stora mästerskapstävlingar. Om nuvarande situation blir bestående kan stora delar av den nationella och internationella säsongen bli inställd. Vid ett sådant utfall kommer vi om det är möjligt istället att genomföra flera mindre tävlingar på hemmaplan i Uppsala för att i viss mån kompensera för detta bortfall.

Information gällande verksamheten finns på vår hemsida och uppdateras löpande där.


Våra arrangemang

Med de restriktioner som råder för folksamlingar kommer många av våra arrangemang ställas in under i första hand våren men potentiellt även under sommaren och hösten.

Nuvarande status är enligt följande.

·       Varvetmilen. Flyttad, nytt datum 26/9

·       Blodomloppet. Flyttad, nytt datum den 10/9

·       Vårruset. Inställt.

·       Uppsala spelen. Stor osäkerhet men planeras i nuläget att genomföras 13-14/6.

·       SM. 14-16/8. Planeras att genomföras 14-16/8


Ekonomiskt stöd, ditt bidrag?

Upsala IF Friidrott har en mycket bra verksamhet. Utbrottet av Covid-19 har varit oförutsägbart och kommer att drabba föreningen och vår ekonomi negativt. Precis som för samhället i stort är det nu viktigt att vi som tycker om friidrott och UIF har förståelse för situationen. Vi behöver hjälpas åt för att ta hand om varandra och föreningen! Om vi lyckas med det kommer vi att klara av detta på ett bra sätt.

Om du som friidrottsvän har möjlighet att hjälpa föreningen, våra barn, ungdomar och andra aktiva så är detta oerhört värdefullt!

Vi använder #supportauif i samband med detta arbete. 

Gå in på vår hemsida för mer information.

www.uiffriidrott.se.

 

Slutord

Detta är en allvarlig situation men den kommer att passera. Vi är en förening med många fantastiska människor, unga och äldre, aktiva och ledare, föräldrar och andra supporters. Vi har en stark gemenskap och härlig sammanhållning, tillsammans fixar vi detta. Låt oss ta hand om oss själva och varandra, vi ses därute på idrottsplatsen i sommar!

Friidrottshälsningar,

Styrelsen och Sportkontoret

Alla träningar flyttar utomhus från nu!
2020-03-30 13:43

Med anledning av Covid-19 flyttar vi från och med idag måndag 30/3 all träning till utomhusarenan. Detta gäller fram till och med onsdagen den 8/4 för alla våra barngrupper, ungdomsgrupper och "unga-grupper". IFU Arena är alltså inte längre bokad och får endast användas av den som har har träningskort. 


Aktiva med träningskort kan nyttja IFU Arena som vanligt, observera dock de ny öppettiderna. 

Måndag-torsdag: 07:00-21:00

Fredag: 07:00-19:00

Lördag-söndag 08:00-19:00


6/4-13/4 är det påsklov - inga träningar för barngrupper. 


Ungdomsgrupperna tar uppehåll eller tränar utomhus under påsken. 

Kontakta din tränare för info kring detta i ungdomsgruppen. 


Utomhusarenan är bokad och utrustningen är påfylld i förråden. 


Vi återtar träningen som vanligt den 20/4 efter påsklovet. 

Vi återkommer med mer info om detta och vart den bedrivs.Samtliga inomhusträningar den 29 mars inställda pga Covid-19.
2020-03-27 14:40

OBS: Denna text är korrigerad på fredagen kl. 15:27


Idag fredag 13:30 gick regeringen och folkhälsomyndigheten ut och ändrade restriktionerna kring Covid-19 och folksamlingar. Det nya maxtaket är nu 50 personer mot tidigare 500 men betonade också att idrottsträningar utomhus fortfarande kan fortgå som vanligt.


Då beskedet kom på fredag eftermiddag så hinner vi på sportkontoret inte färdigställa idrottsplatsen utomhus med bokning, flytta utrustning/material, ge info till tränare, barn och föräldrar till söndagens träningar. Vi väljer därför att ställa in söndagens inomhusträningar på IFU Arena den 29 mars. De grupper som vill genomföra sin träning utomhus kan göra så men då med förståelsen att tillgången till redskap är begränsad. Vi återkommer under måndagen med uppdaterad information gällande hur vi kommer att bedriva vår barn och ungdomsträning framöver. 


Har du träningskort och är född 2005 eller tidigare kan du nyttja IFU tills vidare. Det är mycket viktigt att du håller dig uppdaterad via hemsidan på vad som gäller. Nya besked kan ges med kort framförhållning i dessa tider.


Sportkontoret

Upsala IF Friidrott

Vårruset 2020 inställt!
2020-03-27 12:52
Det är med ett tungt hjärta vi idag tvingas meddela att Vårruset i Uppsala den 25 maj ställs in på grund av det rådande läget med coronautbrottet och det tills vidare gällande förbudet mot allmänna sammankomster.
Vi har vänt och vridit på detta – funderat och försökt att hitta lösningar. Tittat på möjligheter till att flytta evenemanget, genomföra det på annat sätt. Men till slut var vi tvungna att ta beslutet att helt ställa in årets evenemang – vilket gäller för samtliga tjugo Vårrusetorter.
Vi vill tacka alla våra löpare, funktionärer och åskådare för er förståelse och hoppas på ert fortsatta stöd.

Det är en sorglig stund, men samtidigt är vi stolta över alla er som stöttar och springer Vårruset i Uppsala och att ni därmed valt att stötta den svenska idrottsrörelsen. Det stödet behövs mer än någonsin då den ideella idrottsrörelsen står inför sitt kanske största hot någonsin då föreningar runt om i landet är beroende av intäkter från evenemang för att kunna bedriva verksamhet för barn, unga och elit. Utan dessa evenemang skulle idrottsrörelsen som vi känner den inte kunna överleva.
Ta hand om er och era nära och kära under denna tuffa tid.

Läs mer på www.varruset.se


Marathonkansliet genom lokala arrangören Upsala IF Friidrott.
INFORMATION ANGÅENDE COVID-19
2020-03-14 08:36

Information om Coronaviruset och hur agerar vi inom UIF Friidrott för att minska risken för spridning av COVID-19


Upsala IF Friidrott fortsätter att följa de rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet. Detta innebär att träningen fortsätter under innevarande helg och under nästa vecka. 

 

Se nedanstående länk för information från Svenska Friidrottsförbundet.


https://www.friidrott.se/forbundsinfo/corona.aspx

 

Tänk på att de finns vissa platser och moment som kan innebära högre risk för smittspridning. 


Vi rekommenderar:


  • Undvik fysiska moment där man rör vid varandra och övningar där man delar utrustning. 
  • Undvik om möjligt gymmet där många vidrör samma redskap direkt efter varandra och där detta sker utan rengöring däremellan. 
  • Träna gärna utomhus. Detta gäller enskilda aktiva såväl som träningsgrupper.

 

IFU Arena AB har på sin hemsida publicerat information gällande arenans förhållningssätt till situationen. 

 

Se länk nedan. 

 

http://www.ifuarena.se/

 

Vi följer utvecklingen noggrant och informerar på hemsidan om situationen förändras. Alla tänkbara situationer omfattas inte av punkterna ovan, hör gärna av dig till Sportkontoret om du har frågor. 

Vardagar: 070-513 50 58


Varvetmilen 18 april inställd! Nytt datum 26 september
2020-03-12 17:09
Varvetmilen 18 april är inställd. Nytt datum är 26 september. Se aktuell information HÄR.
Sommarfriidrottskolan 2020!
2020-03-11 13:05
Nu är anmälan öppen för sommarens friidrottsskola! Friidrottsskolan arrangeras under 4 veckor i sommar på Uppsala Friidrottsarena för barn födda från år 2008-2015.


Uppsalahem bjuder sina medlemmar på anmälningskostnaden. Boende i Uppsalahem anmäler sig kostnadsfritt på denna länk: https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={059803E4-82E5-4AC5-B7F2-34363E7777DC}
Upsala IF, friidrott och corona viruset
2020-03-09 11:29
Upsala IF följer de rekommendationer som kommit från Riksidrottsförbundet. I förlängningen innebär det att vi följer de råd som kommer från Utrikesdepartementet och Folkhälsomyndigheten. 

Se följande länk för ytterligare info. 


För tydlighetens skull så innebär detta alltså att träningen fortsätter som vanligt denna vecka. 

Kontakta Sportkontoret vid eventuella frågor. 
070-513 50 58
IUSM - GULD-MAYA x2 och SILVER-IDA
2020-03-08 21:32
Maya Bergström Weekes efter helgens andra guld. Foto: Deca Text & Bild
Det var tjejernas år på IUSM i år: helgens prestationer står Maya Bergström Weekes, Tindra Dahlberg och Ida Knutsson för. Maya var inför helgen överlägsen Sverigeetta på 60m och Sverigetvåa på 60m häck. Men för första gången under denna säsong skulle hon möta tjejerna som låg närmast bakom/framför henne. Kanske trodde man att det skulle bli lite nervöst och spänt? Nejdå. Maya sopade banan med konkurrenterna och vann både häcken och slätt på ett övertygande sätt. Personligt rekord och klubbrekord på båda sträckorna. Faktum är att Maya faktiskt var nära att åka ut redan i försöken på häcken, pga ett struligt försökslopp med islag. Till slut lyckades Maya gå vidare med sämsta tid till semin. Och resten är, som vi brukar säga, historia. Fantastisk vinnarskalle som fick allt att stämma när det gällde som mest. Ida Knutsson är en dragvillig tjej, som i år sprungit många lopp från spets utan riktigt tufft motstånd. Idag på IUSM fick hon tufft motstånd i F16 1500m och som hon sprang då - 4:40.33 är en putsning av det personliga rekordet med fantastiska 6 sekunder. Tiden räckte dessutom till en fin silvermedalj. Tindra Dahlberg har gått framåt mycket i kastgrenar i vinter, och bevisade det extra mycket denna helg. 11.18 i kulan betydde personligt rekord, klubbrekord och en fin 8:e plats i det stora startfältet i F15 kula. Under söndagen kastade Tindra vikt och slog personligt rekord med otroliga 1m, vilket räckte till en 7:e plats. Vi fick med oss tre 4:e platser under helgen. Clara Spangenberg kom 4:a i F16 60m med 7.88 (3 hundradelar från bronset...). Träningskompisen Emma Häggblom kom 4:a i F16 höjd med samma resultat som bronsmedaljören (men med fler rivningar...). Max Fors kom 4:a i P16 vikt efter en spännande tävling. 
Övriga UIF’are under helgen:
P16
Lukas Fors 60m häck 8:a 9.05 (8.71 i försöken) + längd 16:e 5.78
David Axelsson stav 3.30 7:a
Max Fors kula 6:a 13.08 
P15
Ethan Chalon 60m 9:a 7.56 (7.52 i försöken)
Leo Ericsson 60m häck 9.59 14:e + längd 24:a 5.37
F16 
Alva Nordvarg längd 16:e 5.08 + tresteg 12:a 10.57
F15
Meja Wolwan 60m 7:a 8.07 + 60m häck 8:a 9.95 (9.16 i försöken) + längd 9:a 4.95
Filippa Eklund höjd 11:a 1.52 + längd 18:e 4.77
Inför IUSM
2020-03-06 17:21
ISM, IJSM, IVSM och nu avslutas dessa tre intensiva mästerskapshelger med IUSM för våra 04:or och 05:or Tybblelundshallen i Örebro. Kollar man kalkylen inför så ser det ut att bli ca 5 medaljer och ytterligare 7 finalplatser. 5 medaljer vore ett fantastiskt bra facit. Vi har två statistikettor som åker till Örebro; Ida Knutsson på 1500m och Maya Bergström Weekes på 60m (Maya ska även springa 60m häck och 200m). För 05:orna är årets IUSM deras första i livet, vilket säkerligen kan ge lite extra nervositet. Vi hoppas att det är en nöjd trupp som kommer hem till Uppsala på söndag, men framför allt att det är en trupp som haft ROLIGT under helgen. Här är hela truppen:
P16 
Lukas Forss 60m häck + längd
David Axelsson stav
Edvin Gustafsson tresteg
Max Fors kula + vikt
P15 
Ethan Chalon 60m 
Leo Ericsson 60m häck + längd
F16
Clara Spangenberg 60m
Ida Knutsson 1500m 
Emma Häggblom höjd
Alva Nordvarg längd + tresteg
F15
Maya Bergström Weekes 60m + 200m + 60m häck 
Meja Wolwan 60m + 60m häck + längd
Filippa Eklund höjd + längd
Tindra Dahlberg kula + vikt
Ledare på sommarskolan - några dagar kvar att söka!
2020-03-05 09:17

Fram till den 9/3 är anmälan öppen för dig som vill skicka in en intresseanmälan för att jobba på sommarens friidrottsskola! Intresseanmälan till oss görs på denna länk:

https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={AD016E24-B5CB-406B-AFD9-867759D00FB4}


Glöm inte att även ansöka via kommunen om du går i åk 9 eller 1 och 2 på gymnasiet. Kommunens ansökan stänger också den 9/3. Ansökan hos kommunen görs på https://www.uppsala.se/sommarjobb


För att söka som ledare ska man som yngst vara född 2004.

Sommarskolan kommer genomföras på Uppsala Friidrottsarena under följande veckor och dagar:

Vecka 25: måndag-torsdag
Vecka 26: måndag-fredag
Vecka 31: måndag-fredag
Vecka 32: måndag-fredag


Frågor ställs till Klara Helander – klara@uiffriidrott.se

SÖKES: Snickare/Den händige till små projekt i UIF Friidrott mot arvordering.
2020-03-05 07:59
Hej!
I och med att föreningen växer så det knakar så växer också behovet av bra utrustning i våran arena. Efterfrågan på "hopplådor", "hoppboxar" och anpassade lådor till just friidrott är stort i träning och de fåtalet vi har är kvar sen studenternas då en pappa byggde dom i början på 2010-talet.

Vi söker en person som mot arvodering skulle kunna tänka sig att köpa in material, lyssna på behovet och bygga dessa lådor enligt önskemål på lediga stunder i något av våra förråd.

Är du den vi söker eller har du tips på någon?

Är du tränare och har en specifik låda du behöver i träning? Maila gärna mått och idé till ovan.
 
SPONSORER TEAM TOKYO
SPONSORER
SAMARBETSPARTNERS