ANMÄLAN TILL UPSALA IF:s SOMMARFRIIDROTTSSKOLA 2018!


UPSALA IF:s SOMMARFRIIDROTTSSKOLA 2018!

Nytt för i år är att det ingår lunch varje dag!


Anmälan görs på denna länk:

LÄNK


Bor du i Uppsalahem görs anmälan på denna länk:

LÄNK


Även i år erbjuder Uppsalahem sina hyresgästers barn att delta kostnadsfritt på sommarfriidrottsskolan.Så otroligt nära i Lag-SM-kvalet
2018-05-20 08:00
UNT skrev om Isak och Lag-SM-kval
Det kunde inte ha varit mer spännande i Lag-SM-kvalet, stafetten var avgörande vilka av tre lag som skulle kunna gå till Lag-SM-final. UIF vara nära, otroligt nära men i slutändan fick IF Göta finalplatsen. UIFs herrar kom på en väldigt fin andraplats och UIFs damer på en tredjeplats. Många bilder gå att beskåda på UIFs facebooksidan. Säsongen började bra för ett antal UIFare som slog till med personbästa direkt. Alla resultat finns här.
Tack till alla för lyckad premiär i Gränby
2018-05-20 07:44

Blodomloppet blev återigen en succé. Ett stort TACK till alla som hjälpte till att det blev en mycket lyckad kväll i ett nytt område. Som UNT skrev i förväg: ”Det blir en stor utmaning”. UIF tog utmaningen – och lyckades! Detta tack att så många fanns på plats och att de var kvar, trots att det började bli kallt på vissa ställen där solen inte kom fram till. Bra jobbat!

Junior VM-kvalgräns för Caisa-Marie
2018-05-12 18:45

Fantastisk kastning av Caisa-Marie Lindfors, född 2000, vid tävlingen i Enköping. Med 49,68 m överträffade hon kvalgränsen till sommarens Junior VM i Finland med god marginal och går dessutom in som Sveriges 9:e bästa diskus-junior någonsin!

Upsala IF <3 Toyota Uppsala.
2018-05-08 15:13
Vi är mycket stolta över att Toyota i Uppsala vill vara med på resan mot OS i Tokyo för vårat elitprojekt TeamTokyo2020. Idag var det utlämning av 4st elhybrider.
Mondo avslutade sin high school-karriär med nytt rekord
2018-05-06 20:05
Idag avslutade Mondo Duplantis sin high school-karriär med 5.93 m i stav. Det är 1 cm över hans eget månadsgamla juniorvärldsrekord. Nu väntar nya tider med Diamond League, junior-VM och EM. En video över hoppet går att se här. Det blir spännande att se hur det går för Mondo den 10 juni på Stockholm Stadion!
In memoriam Cai Bäck
2018-05-05 08:39
Cai Bäck hittade Upsala IF och friidrotten tidigt i livet och spenderade som ungdom många sommarkvällar på Studan där han tränade sprint i en grupp med Erik Söderlind som ledare. Cai utmärkte sig särskilt gruppen för sitt stora intresse gällande anatomi, fysiologi och träningslära. Det var ett brinnande intresse och han diskuterade gärna dessa områden med stor entusiasm från den tidpunkten och framåt genom hela livet.

 

Han avslutade sin aktiva karriär tidigt och startade istället endast 21 år gammal en egen träningsgrupp. Cai tog sig an uppgiften med brinnande intresse och var en mycket engagerad tränare som alltid törstade efter att lära sig mer om hur han kunde utveckla sina idrottare på ett så smart och effektivt sätt som möjligt. Under 10 år ledde Cai sin träningsgrupp med inriktning mot sprint och hopp men framför allt mångkamp. Störst framgång nådde han i sitt samarbete med Andrea Guertsen och tillsammans vann dem SM guld på 400 meter både 1999 i Malmö och i Uppsala år 2000.

 

Cai hade ett stort förtroende även på nationell nivå och var landslagsledare i mångkamp vid sekelskiftet innan han under mer än ett decennium tog sig an uppgiften att föra sin kunskap vidare till landets tränare via svenska friidrottsförbundets olika utbildningar. Just utbildning var något som Cai ömmade för och han arbetade aktivt med utbildningarna av UIFs många nya tränare i under 2016 och 2017. Vid dessa utbildningar pratade han varmt om vikten av att träning för barn och ungdomar ska bedrivas utifrån premissen att skapa bästa möjliga långsiktiga förutsättningar för deras fysiska, psykiska, sociala och idrottsliga utveckling. 

Springa Blodomloppet i röd kroppsstrumpa
2018-05-01 12:53
Hej!

Nu finns det chansen för två stycken (två stycken har redan anmält intresse) att springa 5 km banan på Blodomloppet den 17 maj iförda röda kroppsstrumpor med texten "röd blodkropp" på. Detta för att sprida det viktiga budskapet om att bli blodgivare och göra det lite roligare för löparna!

Intresserad?! Mejla funktionärsansvarig för Blodomloppet: camilla.forssten.cf@gmail.com snarast.

Succén för UIFs diskuskastare fortsätter
2018-04-29 16:09

UIFs diskuskastare fortsätter att imponera. Efter Ellen Petterssons kast på 48,33 m på hemmaplan har UIF nu tre kvinnliga kastare som antingen kastar över 50 m (Vanessa Kamga) eller knappt under 50 m (Ellen Pettersson och Caisa-Marie Lindfors). Alla tre tillhör därmed Sveriges topp.


Tränare och aktiva uppmärksammas
2018-04-26 15:04

Häromdagen tilldelades Vanessa Kamga ett stipendium från Olga och Gösta Olanders Minnesfond i samband med Riksidrottens Vänners årsmöte och idag uppmärksammades Richard Andersson som tränare i UNT. Artikeln går att läsa här.

Kvalgränser till USM-JSM-SM utomhus 2018
2018-04-26 11:12
Kvalgränser till sommarens USM-JSM och SM är nu klara och finns publicerade under kategorin medlem i rullgardinen till vänster.


Handlingsplan mot doping i Upsala IF Friidrott
2018-04-25 12:03
Styrelsen har tagit fram en handlingsplan mot doping i föreningen. Denna finns dokumenterad under kategorin "Medlem" till vänster.  Kontakta Henrik Wennberg med eventuella frågor och/eller synpunkter.

Begränsad tillgänglighet / IFU Arena V17
2018-04-23 13:52
Under vecka 17 (t.o.m söndag) pågår ett stort evenemang via Uppsala Kommun som heter Yrkes-SM. Det berör samtliga parkeringsytor och i IFU Arena på Gränby Sportfält. Det kan därför vara svårt att hitta parkering såväl som att "hitta in". Hela evenemanget är kostnadsfritt att besöka vilket gör att det lätt går att passera in till Friidrottshallen och till utomhus-arenan. 

Med vänlig hälsning, Kansliet
Hur ser bokningen ut på Uppsala Friidrottsarena
2018-04-18 11:04
Här kan du se vad som är bokat på nya utomhusarenan för 06 och äldre?

Välj "Sök/Boka" 
Välj "Sök i kalender"
Väl "Uppsala Friidrottsarena"
Välj "Del 1, Del 2 och Uppsala friidrottsarena"


Med vänlig hälsning,
Kansliet
 
SAMARBETSPARTNERS
SPONSORER TEAM TOKYO