Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Nu är vårterminen öppen för återanmälan!
Nu går det bra för dig som tränat under hösten att säkra din plats för våren 2020.
(Anmälan för er som står i kö öppnar 6 januari då "resterande" platser släpps kl 08:00, först till kvarn gäller då!)


Eventuella frågor besvaras av barn & ungdomsansvarig Klara Helander

—————————————————————————-
AKTIVA SOM ÄR 15 ÅR OCH ÄLDRE ÅTERANMÄLER SIG PÅ LÄNKEN OVAN. GRUPP ATT ANMÄLA SIG TILL FINNS UNDER FLIKEN “SENIOR” OCH HETER “+15 AKTIVA ÅR 2020”. ANMÄLAN GÄLLER FÖR HELA 2020.

Julavslutning för alla barn- och ungdomsgrupper på söndag!
2019-12-11 14:16
På söndag är det dags för den årliga julavslutningen för alla barn- och ungdomsgrupper (2006-2014). Avslutningen hålls i friidrottshallen mellan kl 15.30-17.00.
15.30 Start med fika
16.00 Avtackning med julklapp till alla tränare
Från 16.00 Umgänge i hallen

UIF-pandan kommer vara på plats!

Varmt välkomna!
Utbildning - Vad kan jag göra när ett barn stökar?
2019-11-12 08:38

Vi bjuder in till två utbildningar om vad ni som ledare kan göra om det finns ett eller flera stökiga barn i er grupp.

Datum – onsdagen den 13 november kl. 19.00-20.30 samt tisdagen den 26 november kl. 19.00-20.30.

Plats – samling utanför kansliet.

Innehåll – vad får/får jag inte göra, juridiska regler, kort om olika diagnoser, en lyckad struktur vid jobb med en grupp, chans att lyfta frågor, funderingar och egna erfarenheter.

Utbildningarna kommer hållas av Tord Hallberg – före detta idrottslärare, rektor samt föreläsare om barn och tonåringar. Tord är idag arrangemangsansvarig i UIF.

Fundera gärna på dessa frågor inför utbildningen:

  1. Upplever du att det finns problematik i gruppen?
  2. Hur brukar ni göra om ni har problem och hur tycker ni att man ska agera?
  3. Tycker du att vi ska införa några regler i våra barngrupper och vilka regler tycker du skulle behövas?
  4. Har du några idéer?

Vi kommer gå igenom era svar och ha det som underlag för att ta fram en policy kring detta så småningom.

FAQ bla. endast swish-betalning på helgens kläd-träff!
2019-11-08 07:15
Många frågor gällande helgens stora utprovning har kommit in till kansliet/tränare från både aktiva och föräldrar. Klädernas finns att se här.

FAQ

Hur fungerar betalningen?
All betalning sker via Swish på plats under helgen. Om man inte har Swish eller inte kan använda sig av appen av någon anledning löser vi det på annat sätt. Föranmäl gärna det om möjligt till Richard så vi kan förbereda ev. fakturaunderlag.

Måste man tävla i CRAFT redan i januari?
Om du Tävlar för UIF i något sammanhang (alla tävlingar) och är i åldersspannet Ungdom/Junior/Senior/Veteran så behöver du byta märke då styrelsen beslutat att skriva avtal med CRAFT från 1/1 -2020 och 3 år framåt. Där framgår tydligt att alla som "representerar" UIF på tävling skall bära märket. I Träning och i åldersspannet "Barn" som tävlar rekommenderar vi CRAFT men vanliga svarta kläder går bra. Barn klassas man som när man är Född 2010 och senare. 

Vad gäller på svenska mästerskap? (USM/JSM/SM/VSM/LAG-SM etc)
Vid svenska mästerskap (inkvalade och Född 2005 och tidigare) skall alla plagg den tävlande bär på tävlingsarenan vara av märket CRAFT. 

Behöver man ha alla plagg i CRAFT?
Självklart är det inte nödvändigt att skaffa alla plagg direkt första utprovningen under helgen. Det viktiga är att du har tävlingskläder (överdel och underdel) samt en eventuell överdags-tröja/overall att ha på uppvärmning och ev. prispall. Om du skall tävla på något inomhus-sm redan i februari/mars behöver du fundera på vilka plagg som är nödvändiga på arenan för just dig då du behöver införskaffa dessa under helgen.

Om jag skall tävla i November eller december, vad gäller då?
Fram till 31/12 är det märket Adidas som gäller för tävling. Från 1/1 är det CRAFT.

Om jag har en egen klädsponsor såsom Salming/Puma/Nike? 
Kontaka markands-ansvarig eller sportchef Henrik.

Hur fungerar uthämtningen?
Du kommer få reda på när din order är klar (innan årskiftet) att hämta och den kommer finnas på Svederusgatan 1 (TONI Reklam) att hämta ut på vardagar 8-17. 

När är nästa utprovning?
Den planeras att äga rum under Mondo Indoor Games. 

Fler frågor? Ring eller maila!

Varmt Välkomna! 
Svart-vita hälsningar,

Marknadsansvarig
Upsala IF Friidrott


Höstmöte och Uppland samarbetar
2019-11-06 10:04
På lördag är det dags för Upplands Friidrottsförbunds årliga höstmöte. Samtidigt som mötet så kommer det finnas möjlighet för alla aktiva födda 02-07 att delta i Uppland samarbetar. Mer info hittar ni HÄR
Se våran nya klädkollektion - här och nu!
2019-11-05 08:50
Vi är nere i blocken för ett hej-dundrandes event på söndag 10 nov (10-15:30) och måndag 11 nov (17:00-20:00) i Friidrottshallen/IFU. CRAFT och TONI Reklam har laddat med massa grymma erbjudande. Bland annat kommer CRAFT ta med kläder från deras outlet-butik som passar både föräldrar, supportrar och aktiva. Julklappar? Mer om eventet till helgen här.

Som en liten tjuvstart kan du nu se hela UIF-kollektionen i våran broschyr som finns i fysiskt format i hallens entré och i digitalt format så man innan hinner kolla igenom vad som finns/vilka storlekar/till vilket pris. Klädernas beställs/betalas på plats och hämtas ut till årskiftet så du från 1 januari.
 Nästa urprovning kommer att se i februari med leverans i mars. 

(= Ska du tävla inomhus är det till helgen som gäller!) 
Glöm inte att detta är de tävlingskläder som gäller vid tävling från 1/1 2020. 

2019-10-31 12:44

Hej UIF-are! 


Här kommer några rader från styrelsen, Sportkontoret och SM-organisationen.

2019 har så här långt varit ett fantastiskt UIF-år! Några exempel: 68 SM-medaljer, 55 klubbrekord, 24 distriktsrekord, 17 Sverigeettor, VM-medaljer och så vidare.


Minst lika viktig är vår fantastiska bredd, många hundra starter på små och stora tävlingar, bra prestationer och glädje. Friidrottsarenan och IFU arena är fyllda av barn, ungdomar, seniorer och veteraner, 40 träningsgrupper, duktiga engagerade tränare och delaktiga föräldrar. Det är lätt att vara stolt medlem i UIF Friidrott!


Styrelsen i UIF Friidrott träffas ungefär en gång i månaden. På årsmötet i våras fick vi uppdraget att fortsätta styra utvecklingen av UIF Friidrott till en av Sveriges bästa friidrottsföreningar, för alla. Under året har vi arbetat en hel del med föreningens ordning och reda, arbetsbeskrivningar för personalen, uppdatering av policies och riktlinjer, föreningens ekonomi samt en mängd andra här och nu-frågor.


SM 2020, 14-16 augusti, i Uppsala! Vi är så stolta över att vi har fått förtroendet att arrangera ute-SM, SM-tävlingarnas kronjuvel. Att SM 2020 avgörs veckan efter OS i Tokyo och några veckor innan Friidrotts-EM i Paris gör att friidrottsintresset verkligen är på topp när vi arrangerar SM. Vi har kommit igång bra med förberedelserna, SM-general Per Måwe och många nyckelpersoner är på plats, samarbetet med Svenska friidrottsförbundet och Uppsala Kommun är etablerat. Det går åt många funktionärer på SM. Vi kommer att behöva ungefär 250 personer varje dag fredag till söndag. Boka alltså in 14-16 augusti i almanackan, det blir det roligaste funktionärsuppdraget hittills!


Vi behöver ytterligare några personer till SM-organisationen. Bland annat söker vi någon som vill hjälpa till med arbetet mot press och media. Är du intresserad och vill veta mer, eller kanske vet du någon annan som kan vara lämplig? 


Hör av dig till Per Måwe,pmawe@yahoo.se 070-6703423.


Styrelsen behöver också förstärkning. Vi behöver någon som kan fungera som kassör. Vi har bra koll på ekonomin men vill stärka upp kompetensen i styrelsen. Vi saknar även en person i valberedningen. 


Hör av dig till Anders Kindmark,anders.kindmark@trafikverket.se, 070-675 70 18 om du är intresserad eller vet någon som kan vara lämplig/intresserad. 


Avslutningsvis, vi ser fram emot hösten vintern, våren och sommaren 2020 tillsammans med er!


Anders Kindmark, ordförande

Henrik Wennberg, sportchef

Per Måwe, SM-general

Viktig info gällande våra klubbkläder
2019-10-23 13:57

Under slutskedet av 2019 och starten av 2020 händer det mycket med UIFs klubbkläder. 

 

Vår tidigare leverantör Adidas och distributören Intersport i Boländerna meddelar att dom nu erbjuder upp till 70% rabatt på resterande sortimentet – kläder som går bra att träna i och använda till vardags men ej att tävla ifrån 2020. 

Se deras erbjudande här.


Den 10 och 11 november kommer vi ha en lanseringsfest med utprovning av nya tävlingskläderna från CRAFT i IFU Arena. Detta är alltså de kläder som alla medlemmar som tävlar för Upsala IF kommer använda från 1/1 - 2020 i samtliga tävlingssammanhang. Leverans sker vid årskiftet. 

Se inbjudan här.

 

Mer information kommer löpande under ”UIF-kläder” här på hemsidan under hösten men boka gärna in 10 november (sön) eller 11 november (mån kväll) i kalendern redan nu samt besök Intersport i Boländerna för att kolla deras rea!


Eventuella frågor besvaras av Richard på richard@uiffriidrott.se


Det framgångsrika året 2019
2019-10-21 14:23
Lagbilden från kvalet till Lag-SM i Huddinge Foto: Richard Andersson

Nu kan vi på riktigt sätta punkt för säsongen, även om terräng- och castoramasäsongen inte är slut än. Att det har varit ett bra år för Upsala IF vet vi, men hur bra har den egentligen varit? Nedan är hela året sammanfattat, med mästerskapsmedaljer, landslagsuppdrag och rekord:


 SM-medaljer:

Totalt samlade klubben ihop 68 medaljer under 2019. 

USM-medaljer (15-17 år) 2 x guld, 7 x silver och 13 x brons (22 totalt)

JSM-medaljer (19-22 år) 9 x guld, 7 x silver och 8 x brons (24 totalt)

SM-medaljer (seniorer) 2 x silver och 2 x brons (4 totalt)

VSM-medaljer (35-) 10 x guld, 6 x silver och 2 x brons (18 totalt)

 

Klubbrekord:

Klubbrekord inomhus: 23 st 

Klubbrekord utomhus: 32 st 


Distriktsrekord: 

Distriktsrekord inomhus: 13 st

Distriktsrekord utomhus: 11 st

 

Svenska rekord:

7 svenska rekord, fördelat på 4 aktiva, slogs under 2019:

K75 höjd inomhus x 2 (Barbro Gadle)

M stav inomhus (Armand Duplantis)

K55 stav inomhus (Carin Thornander)

K55 stav utomhus (Carin Thornander)

F19 juniorrekord diskus utomhus x2 (Caisa-Marie Lindfors)

 

Nordiska rekord:

K75 höjd inomhus x 2 (Barbro Gadle)

K55 stav inomhus (Carin Thornander)

K55 stav utomhus (Carin Thornander)

 

Sverigeettor (inomhus + utomhus): 17 st

 

Övriga medaljer, utmärkelser och rekord:

VM: 1 medalj (1 x silver)

Europacupen kast: 1 medalj (1 x silver U23 diskus)

Kraftmätningen: 1 medalj (silver för tjejerna)

Svealandsmästerskapen: 11 medaljer (4 x guld, 3 x silver och 4 x brons)

Veteran-VM: 5 medaljer (3 x guld och 2 x brons)

Veteran-EM: 3 medaljer (3 x brons)

Nordiska Juniorlandskampen 19 år: 2 medaljer (1 x guld och 1 x brons)

SM-pokalen: 5:a (1:a i K22)

SM-rekord: 2 st (K75 höjd och K75 längd)

Invald i "Stora grabbar": Armand Duplantis

Final i Lag-SM för tjejer

 

Landslagsdeltagare under 2019:

Estkampen Uppsala: 1 deltagare (Lovisa Östervall)

U23-EM Gävle: 3 deltagare (Lovisa Östervall, Ellen Pettersson och Vanessa Kamga)

U20-EM Borås: 3 deltagare (Caisa-Marie Lindfors, Gabriella Holmström och Hugo Sörby)

Lag-EM: 1 deltagare (Vanessa Kamga)

Nordiska Juniorlandskampen 19 år: 6 deltagare (Albert Nygren, Oliver Ericsson, Victor Wisén, Lisa Weyhenmeyer, Caisa-Marie Lindfors och Gabriella Holmström)

Ungdomsfinnkampen: 2 deltagare (Gustav Harning och Emma Holmgren-Löf)

Finnkampen: 6 deltagare (Erik Hagberg, Isak Andersson, Oskar Lundqvist, Armand Duplantis, Vanessa Kamga och Caisa-Marie Lindfors)

Veteran-EM: 4 deltagare (Carin Thornander, Henrik Marcusson, Marcus Lehto och Barbro Gadle)

Veteran-VM: 2 deltagare (Barbro Gadle och Carin Thornander)

VM: 2 deltagare (Armand Duplantis och Vanessa Kamga)

Diamond League: 2 deltagare (6 starter) (Armand Duplantis och Vanessa Kamga)

 

Nya på topp 10 i Sverige genom alla tider: 

Caisa-Marie Lindfors (diskus 9:a, utomhus), Vanessa Kamga (diskus 3:a, utomhus), Armand Duplantis (stav 1:a, inomhus), Vanessa Kamga (vikt 5:a, inomhus) och Linnea Jönsson (vikt 9:a, inomhus)

 

Terräng-SM
2019-10-13 20:09
Maja Björnsson, Sofia Amini, Emmi Nyberg och Vidar Arvidsson. Foto: Anders Johansson
I och med att Terräng-SM nu är över så kan vi också sätta punkt för årets SM-säsong, som avslutades uppe i kylan i Umeå. Upsala IF hade 6 aktiva till start, där alla gjorde stabila lopp. Först ut var vår yngsta deltagare, Emmi Nyberg. Emmi som tidigare sprungit stafett-SM, gjorde i helgen sin första individuella SM-start. Emmi gjorde ett fint lopp och kom i mål på 16:51, vilket räckte till en 9:e plats i F15 4000m. Maja Björnsson öppnade stentufft i F16 4000m, och hade häng på bronset efter första varvet. Maja tröttnade tyvärr under varv två och kom i mål på 16:29, vilket räckte till en 13:e plats. Nästa gång är vi säkra på att det kommer hålla hela vägen för Maja. Sofia Amini sprang i samma lopp som Maja, och gjorde ett jättefint lopp när hon kom 10:a på 16:10. Sofia gjorde det med två jämna varv, där hon plockade två placeringar under varv två. Allra bäst placerade Vidar Arvidsson sig under helgen, när han kom 8:a i P16 4000m på 14:39. Precis som Maja så öppnade även Vidar stentufft under första varvet, och tappade därmed tyvärr lite tid under andra varvet. 
Under dag två ville vädret verkligen berätta att säsongen nu är över, när himlen bjöd på snö och isande vindar. Våra två äldsta UIFare under helgen, som skulle tävla under dag 2, behärskade dock vädret utan problem. Linnea Isaksson, som gjorde debut på Terräng-SM och dessutom sprang i spikskor för första gången, gjorde en fin insats när hon sprang 10 000m i kvinnor. Linnea gjorde ett jämnt lopp som slutade med en 13:e plats, med tiden 40:00. Ida Tryggveson öppnade tufft, och även om hon tröttnade lite på slutet så höll hon ihop det bra när hon sprang in på en 10:e plats i K22 på 25:02 (6000m). 


Höstmöte
2019-10-11 14:16
Lördagen den 9 november kommer Upplands Friidrottsförbund hålla i årets "Höstmöte". Det blir viktig information till föreningar, ledare och föräldrar, blandat med träning för aktiva och lekfulla tävlingsinslag för de yngre barnen. Årets tema kommer vara "Barntävlingar". Mer info hittar ni HÄR
Inför Terräng-SM
2019-10-11 13:29
Vidar Arvidsson under Terräng-SM 2018 Foto: Deca Text & Bild
Precis som traditionen säger så avslutas varje SM-år med Terräng-SM i höstkyla. I år avgörs Terräng-SM uppe i norr, närmare bestämt i Umeå. Upsala IF skickar upp en liten men taggad grupp, på 6 aktiva. Emmi Nyberg, Maja Björnsson, Sofia Amini, Ida Tryggvesson, Linnea Isaksson och Vidar Arvidsson ska försvarar våra svartvita färger i helgen. 
Emmi Nyberg kommer springa 4000m i F15, där det är ett litet startfält, men med många väldigt duktiga tjejer. Det kommer alltså därmed med all säkerhet bli ett snabbt och spännande lopp. I F16 har vi både Maja Björnsson och Sofia Amini, som har en tuff men inspirerande uppgift framför sig. F16 loppet kommer gå samtidigt som F17, vilket innebär att det finns ännu fler tjejer som kan hjälpas åt att hålla uppe en hög fart. Vi hoppas och tror självklart att både Maja och Sofia kommer hänga med ända till mållinjen. Ida Tryggvesson springer 6000m i K22, och gör därmed sitt sista juniormästerskap någonsin. Det 12 personer stora startfältet innehåller 6 tjejer som senaste åren sprungit juniorlandskamper för Sverige. Vår enda senior under helgen är Linnea Isaksson, som ska springa sitt första Terräng-SM någonsin, och dessutom i staden där hon är född. Linnea ska springa 10 000m, och även om flera av Sveriges absolut bästa saknas i den distansen så finns det flera tjejer som är rutinerade och har sprungit i blågult flera gånger. Vidar Arvidsson kommer springa 4000m i P16, där konkurrensen är mördande med flera riktigt duktiga killar. Vi vet dock att Vidar är mycket duktigt på terränglöpning och hoppas och tror självklart att han kommer kunna konkurrera om fina placeringar högt upp på resultatlistan. 

Tyvärr kommer Upsala IF inte ha med några lag i år (förra årets Terräng-SM slutade med 2 lagmedaljer). Vi hoppas på en lyckas helg för våra löpare, med framskjutna placeringar och glada miner. 
Nu kör vi, årets sista SM!!
VM-debut av Vanessa
2019-10-03 09:10
Foto: Deca Text & Bild
Vanessa Kamga gjorde en fin VM-debut när hon blev 24:a i diskuskvalet på 55,87. 24:e platsen är bättre än hennes rakning inför, trots att det var en av tidernas bästa diskuskval. Framför allt var gårdagens kval en extremt bra erfarenhet inför kommande mästerskap, för Vanessas mästerskapsresa har bara börjat. Vi är stolta över dig Vanessa, vilken resa du gjort!


VM-SILVER TILL MONDO
2019-10-02 07:04
Foto: Deca Text & Bild
Igår var det äntligen dags för en av VM´s största höjdpunkter, männens stavfinal. En final som hade alla möjligheter att bli en av dom bästa någonsin. Resultatmässigt blev det inte den bästa någonsin, men kanske den mest spännande? Först bjöd alla tre medaljörer på fläckfri hoppning, sen kom rivningarna och ordningen skiftade hela tiden. När Mondo tog 5,97 i sista trodde vi att guldet var säkrat, sen lyckades amerikanen Kendricks också krångla sig över den höjden i sista (och ledde i och med färre rivningar på tidigare höjder). 6,02 blev för högt för killarna igår, vilket innebar silver till Mondo efter en fantastisk insats. Silvret är Upsala IF´s första någonsin, och att Mondo kommer plocka hem fler medaljer på framtida mästerskap är det ingen som tvivlar på. Om 10 månader är det OS i Tokyo, kanske är det redan då dags att få kliva ett steg högre på prispallen och plocka hem guldet? 

GRATTIS önskar hela Upsala IF, till Mondo och hela teamet! Vi är mer än stolta.  
 
SPONSORER TEAM TOKYO
SPONSORER
SAMARBETSPARTNERS