Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Sommarskolan 2019
Nu är anmälan öppen för årets sommarfriidrottsskola!
Nytt för i år - lunch i restaurangen på IFU Arena!

Anmälan görs på denna länk
Om du är boende i Uppsalahem anmäler du dig på denna länk


Nästa arrangemang:
Nytt klubbrekord
2019-07-22 22:03
Stina i mångkampens häcklopp.
Det blev ett  ett nytt klubbrekord för mångkamp (femkamp) för F13. Stina Ekengren (född 2006) tävlade 14 juli i mångkamp i Kalmar med resultatet 4556 poäng. Gällande rekord från 2006 är på 4480 poäng. Grattis Stina!
Förra veckan på västkusten...
2019-07-15 12:01
Måndag 15 juli: GP i Varberg. Linus Boyer tävlade på 110m häck, Maja Björnsson på 800m samt de tre diskuskanonerna Vanessa Kamga, Ellen Pettersson och Caisa-Marie Lindfors.
Se denna LÄNK om tävlingen.

18-21 juli var det U20-EM i Borås. Där deltog:
Caisa-Marie Lindfors i kula och diskus. Gick till final och blev fyra i diskus!)
Hugo Sörby blev 23:e i slägga, "Det är min första stora tävling och jag är nöjd med resultatet. Det hade varit superkul att komma till final" säger Hugo till friidrott.se
Gabriella Holmström var en av löparna på 4x100m.
Se denna LÄNK för mer information.
Mångkampsläger 2019
2019-06-16 19:49
Här kommer en länk till mångkampsläger 2019.

Anmälan till Uppsalaspelen är öppen!!
2019-06-14 12:13
För första gången någonsin arrangeras Uppsalaspelen på vår nya fina utomhusarena, och nu är anmälan till tävlingen äntligen öppen. Tävlingen kommer gå av stapeln den 16-17 augusti. Mer info om tävlingen hittar ni HÄR
Anmälan hittar ni HÄR
Fantastisk helg på Uppsala Friidrottsarena
2019-06-10 10:57
Foto: Daniel Carlstedt (dcfoto.sport)
Det har varit en fantastisk helg på Uppsala Friidrottsarena, med både den s k Estkampen och Nordiska Mästerskapen. Helgen bjöd på såväl riktig sommarvärme, som spöregn och starka vidar. Både aktiva och funktionärer skötte dock allt exemplariskt bra och vi fick se en hel del fina prestationer. Bland annat sex svenska medaljer, flera kval till sommarens mästerskap (JEM och U23-EM) och Upsalas egna Lovisa Östervall så klart. 
Tack till alla våra funktionärer som ställde upp i helgen, och visade att Upsala IF verkligen är duktiga på att arrangera tävlingar.

Se HÄR klipp från svt.se/Uppsala.
Fjärdeplats och U23-Kval av Lovisa Östervall
2019-06-10 10:42
Foto: Daniel Carlstedt (dcfoto.sport)
Under helgens Estkamp i mångkamp kom Lovisa Östervall på en fin 4:e plats, efter en jämn och stabil serie rakt igenom. Höjdpunkten för Lovisa var helt klart att hon med marginal (200 poäng) klarade kvalgränsen till U23-EM i Borås. Väl i Borås hoppas vi självklart att Lovisa kan utmana det personliga rekordet från i fjol på 5754 poäng. 
UIF till Kraftmätningsfinal
2019-06-07 13:21
Gänget som kämpade i värmen i Bålsta

UIF hade en fantastisk dag i Bålsta i kvalet till Kraftmätningen. Inte nog med att mixlaget samlade ihop 28 935 poäng (3:e bästa resultat i samtliga kvaltävlingar). Tjejerna samlade ihop fler poäng (12 316) än något annat tjejlag i UIF har gjort i kraftmätningens historia. Det gör att tjejerna har det näst bästa resultatet av alla tjejlag i årets kval. Extra kul att samtliga killar och tjejer (8 tjejer och 8 killar) bidrog med poäng. 

Av alla fantastiska prestationer måste Maya Bergström Weekes 80 m häck lyftas fram lite särskilt. Maya som är född 2005 sprang på 11,69 sekunder innebär att hon slår ett 12 år gammalt klubbrekord. Man får gå tillbaka till 2015 för att hitta ett snabbare lopp i Sverige av en 14 årig tjej. 


Resultat

Klubbmatchen igång!
2019-06-04 19:46
Då är årets klubbmatch igång och startade i Östhammar den 2 juni.

Sju tjejlag och fem killag från Uppsala, Rånäs, Östhammar och Alunda var med vid det första tillfället och till nästa gång fylls det på med ytterligare lag från Bålsta. Härlig stämning god, vilja att ställa upp för laget och modet att prova nya grenar samtidigt som man får umgås med sina friidrottsvänner från andra föreningar var det som satte sin prägel på dagen. Stort tack till alla duktiga aktiva, ledare och föräldrar som gör detta möjligt! Nästa gång blir i Rånäs den 26 juni.

Länk till resultatlista

Finns det fler aktiva födda 03 - 05 som vill vara med går det bra att hoppa in på resterande deltävlingar. Kontakta gustafsson.katarina@gmail.com för info och anmälan.
Tjejerna till Lag-SM Final!!
2019-06-03 13:09

Om killarna hade marginalerna på fel sida i några grenar, så hade tjejerna mer stolpe in. Att tjejkampen skulle bli en ruskigt jämn kamp med Lidingö om totalsegern visste vi på förhand, och så blev det. Kalkylen sa att det skulle vara dött lopp mellan Upsala och Lidingö inför den avslutande stafetten. Inför stafetten ledde Upsala, efter många starka grenar på slutet, över Lidingö med 4 poäng. Men vi vet ju alla ”att i en stafett kan allt hända”. Upsala IF´s stafettkvartett vann stafetten, avgjorde hela totalen och slog distriktsrekord med 47,11. Tjejernas vinst i kvalet är en fantastisk bedrift, som är värd mycket beröm. Det pratades mycket innan om att det verkligen var dags att ta chansen idag, eftersom att tjejerna hade det bästa laget vi någonsin haft på pappret, och som den chansen togs. En stor orsak till tjejernas vinst är att vi helt undvek sistaplatser, och dessutom bara hade ett sjukdomsfall nära inpå tävlingen. 

 

Det fina med lagtävlingar är att hela laget är lika viktigt, ingen individ är viktigare än någon annan. En som kommer sist, är minst lika viktigt som en som kommer först. Allra finast under dagen var att se den fantastiskt fina lagsammanhållning klubben hade. Det hejades och skrek på alla. Alla bar med stolthet UIF-kläder på såväl uppvärmning, som tävling, som på läktaren. Tjejerna hade svartvita band i håret, och både tjejerna och killarna hade svartvita sträck på kinderna. Den sammanhållning och kämparglöd vi fick se igår, hoppas vi aldrig kommer försvinna. Idag är en dag att vara stolta över den resa vi tillsammans gjort dom senaste åren, när vi för varje år blivit lite bättre och varit lite närmare en finalplats. Idag njuter vi av det vi tillsammans (aktiva, reserver, tränare och föräldrar som hejade) genomförde igår, och ser fram emot finalen i Malmö den 26/6. 


RESULTAT

Artikel på friidrott.se

2:a plats för killarna i Lag-SM Kvalet
2019-06-03 12:48

I papperskalkylen inför kvalet ”skulle” Upsala IF´s killar vinna med 1 poäng före Göta. Det var med andra ord upplagt för en lika spännande kamp som förra året bjöd på. Och visst blev det både spännande och jämnt in i det sista. Inför den avslutande stafetten låg killarna 1,5 poäng före Hammarby, UIF behövde alltså max vara direkt efter Hammarby i stafetten för att vinna kvalet. Hammarby, som ställde upp med ett riktigt bra stafettlag (deras segrartid från igår hade räckt till en 3:e plats på stafett-SM), var tyvärr för starka idag. Killarna slutade till slut 2:a i totalen, med 4,5 poäng upp till segrande Hammarby. Killarnas dag kantandes tyvärr av lite stolpe-ut och centimetrar/hundradelar på fel sida, och i en sådan här jämn tävling blev det en stolpe ut för mycket. Killarna kämpade dock på fantastiskt bra hela dagen, och peppande varandra in i det sista. Nästa år hoppas och tror vi att killarna gör tjejerna sällskap i finalen. 


RESULTAT

Artikel på friidrott.se

Utbildning för våra medlemmar den 7 Juni!
2019-06-03 12:25
Skulle sekretariatet vara en bra funktionärsuppgift för dig under våra tävlingar?
Den 7 juni kl 11:30-13:30 håller vi en utbildning för dig som tycker att detta låter som ett bra sätt att hjälpa till under våra arrangemang. Samling vid friidrotts sekretariatet, ovanför läktaren på IFU. Vi bjuder på fika samt lunch på IFUs resturang efter utbildningen. 
Anmäl dig via att skicka ditt namn till vanessa@uiffriidrott.se

Så säger en av våra häcktalanger Ida Ekroth inför UIFs kommande sekretariatsutbildning den 7 Juni.

Varför är just sekretariatet en av de bästa ställena att hjälpa till på under klubbtävlingarna?
"Jag tycker att det är det bästa stället att vara på under en tävling för någon som inte vill slita på benen så mycket. Det är såklart bra om man är bekväm framför en dator och för mig passar det extra bra inför sommarsäsongen när kvantitetspassen går till kvalité", säger Ida.
Lag-SM kval
2019-05-31 11:44
Dam- och herrlaget 2017/2016
På söndag är det äntligen dags för årets Lag-SM Kval i Huddinge. Det är en stor trupp och väldigt taggat gäng som åker till Källbrinks IP för att konkurrera om två platser till årets Lag-SM Final i Malmö. Killaget är ett rutinerat gäng, där flera var med och tävlade i Lag-SM Finalen för 3 år sedan, medan tjejerna har fler yngre aktiva.
Såhär ser laguppställningarna ut:
100m: Erik Hagberg/Gabriella Holmström
200m: Isak Andersson/Ebba Svantesson
400m: Albert Nygren/Klara Helander
800m: Björn Seifert/Ida Ekroth
1500m: Björn Seifert/Maja Björnsson
5000m: Jonatan Alvaeus/Ida Tryggveson
3000m hinder: Johan Lindberg/Johanna Molin
110/100m häck: Linus Boyer/Lovisa Östervall
400m häck: Isak Andersson/Ida Ekroth
Höjd: Oskar Lundqvist/Lovisa Östervall
Stav: Pontus Lindell/Frida Thornander
Längd: Simon Björnstedt/Claudia Spanier
Tresteg: Antonis Dinopoulos/Lisa Weyhenmeyer
Kula: Tim Wunger/Caisa-Marie Lindfors
Diskus: Victor Wisén/Vanessa Kamga
Slägga: Alex Larsson/Kajsa Wennberg
Spjut: Axel Lönegren/Klara Helander

I år vill vi, för första gången någonsin, se två svartvita lag samtidigt i Lag-SM-finalen. Nu tar vi över Källbrinks IP, och visar vilka som är bäst!
Friidrott för vuxna!
2019-05-29 09:59
För dig som är över 35 år! Prova på friidrott!
 
Klubbmatchen
2019-05-27 17:08
Alla UIF:are födda 03-05 är välkomna att vara med på Klubbmatchen - en lagtävling för föreningarna i Uppland. Varje lag består av upp till sex deltagare födda -05 till -03. Vi kommer blanda mellan anmälda från UIF för att få jämna lag som möjligt, dvs ingen toppning. Se det som en chans att testa nya grenar under avspända former, hålla igång hela sommaren och ha kul med UIF-kompisar och andra aktiva från Uppland. 

Klubbmatchen avgörs i fyra deltävlingar - 2/6 i Östhammar, 26/6 i Norrtälje, 9/7 i Bålsta samt 20/8 i Uppsala. För mer info och grenprogram se bifogad inbjudan.

Anmälan för UIF-aktiva görs till gustafsson.katarina@gmail.com senast onsdag 29/5 med NAMN, FÖDELSEÅR och vilka DELTÄVLINGAR du kan vara med på.  

Hälsningar Katarina
 
SPONSORER TEAM TOKYO
SPONSORER
SAMARBETSPARTNERS