Gå direkt till vår anmälningssida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
UPSALA IF FRIIDROTT
Glädje. Gemenskap. För alla. Utvecklas tillsammans.

Friidrott - LIU och NIU

På NIU friidrott får du möjlighet att slå samman din friidrottssatsning med din skolgång. Du får möjlighet att finslipa din eller dina grenar med en instruktör varje morgon. Tillsammans med din hemmatränare kommer vi överens om hur träningen ska läggas upp individuellt för dig i skolan och på fritiden. Du kommer få utbildning i gymmet där du får lära dig olympiska lyft samt grundläggande övningar som knäböj och bänkpress. NIU friidrott är perfekt för dig som vill träna lite extra under gymnasietiden, men ändå ha tid för att plugga.

 

Utveckling och stöttning

På NIU friidrott har vi 3 kompetenta tränare som alla samarbetar med den tränare du har på fritiden, din hemmatränare, för att du ska få så bra träning som möjligt. Vi har en träningsanläggning i världsklass och är ensamma i hallen och gymmet på träningen.

Det är enkelt att ta sig från träningen till skolan med cykel, men även buss går bra. Det gör att du som elev alltid kan komma i tid till dina lektioner. Samarbetet mellan skolan och tränarna är bra och vid prov eller träningsläger eller tävlingar är båda parter förstående för att du som elev ska få bästa förutsättning att lyckas!

 
Träningen

NIU friidrott har sin bas på IFU-Arena på Gränby sportfält. Under sommarhalvåret utförs mycket av träningen på Uppsala Friidrottsarena precis i anslutning till IFU-Arena. Alla elever får träningskort så att man kommer in i friidrottshallen under hela året och för de som vill kan man kvittera ut en nyckel till ett skåp där man kan ha sina träningsskor mm.

Vi tränar 4 pass per vecka där 1–2 pass är i gymmet, alla träningar börjar 08:00 och slutar 09:30. Vi tränar grengruppsvis: kast, löpning, hopp och sprint i olika grupper men tillsammans i hallen. Alla är på plats alla pass och kör sina individuellt anpassade träningsprogram.

LIU tränar 2 pass per vecka där träning är allmänt inriktad på att testa på de grundläggande delarna inom friidrott.

 
Lektionstid

Måndag kl. 08.00-09.30 (NIU & LIU)

Tisdag kl. 08.00-09.30 (NIU)

Onsdag kl. 08.00-09.30 (NIU & LIU)

Fredag kl. 08.00-09.30 (NIU)

 
Ansökan NIU

Senast 1 december varje år vill vi ha in din ansökan. Ansökan hittar du här. Observera att detta endast är en idrottslig ansökan. Ett programval till gymnasieantagningen måste alltid göras.

 
Idrottmedicinska mottagningen

Idrottsgymnasiet i Uppsala samarbetar med Nyby Vårdcentral, där bland annat idrottsläkaren Ashkan Kiani arbetar. Nyby Vårdcentral erbjuder även tjänster som fysioterapi/sjukgymnaster, dietist, psykolog, blodprov m m.

 

Försäkringar NIU

NIU - Folksams vårdkostnadsförsäkring för elitidrottare (valbar vid skolstart)

 

Flytta till Uppsala? (NIU)

För elever från andra kommuner har vi ett samarbete med Uppsala Gymnasieboende som ger tillsyn och boende under gymnasietiden. Välkommen att kontakta UGB vid frågor kring boendet och hur du går tillväga för att göra en intresseanmälan. Här kan du göra en intresseanmälan. Vi rekommenderar att man gör den i samband med idrottsansökan för att bli garanterad plats. Anmälan är INTE bindande.

 

Samverkansavtal (NIU)

NIU har en regional antagning, vilket innebär att NIU inte är riksrekryterande. Om eleven inte bor i Uppsala kommun så garanteras inte en förstahandsmottagning utan eleven blir alltid mottagen i andra hand. Ett frivilligt samverkansavtal mellan hemkommunen och Uppsala kommun kan dock upprättas vilket kan ge eleven rätten till förstahandsmottagning. Kontakta elevens hemkommun för mer information.

 

Behörighet/Urval

Vi följer urvalsprincipen enligt gymnasieförordningen. Och det betyder att företräde mellan sökande bestäms utifrån ett meritvärde av betygsvärdena.

 

Kontakt

Linus Boyer

linus.boyer@skola.uppsala.se 

 

Länk till Celciusskolans hemsida

Info-träff FIG HT24
2023-09-14 13:58

Friidrottsgymnasiet Uppsala bjuder in till en info-träff tisdag den 3 oktober kl. 18:45 på IFU Arena.

Alla nior är välkomna att delta på info-träffen!

 

INBJUDAN

 
SAMARBETSPARTNERS