Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Unga löpare
Unga löpare är en träningsgrupp för aktiva födda 2002-2006 som tycker det är kul att springa & vill göra det litet mer. Under träningarna ges möjlighet att utveckla teknik, snabbhet och uthållighet. Träningen passar dig som tycker det är roligt att springa distanser från 200m och uppåt. Träningarna är öppna för både aktiva från UIFs ungdomsgrupper & aktiva som inte tillhör någon ungdomsgrupp utan endast vill träna löpning.

Inom Unga löpare erbjuds idag tre olika träningsmöjligheter:
UL bas (Lördagar 10-11.30) för dig som vill träna litet extra löpning, lära känna andra med liknande intresse i klubben & har tid att köra ett extra träningspass i veckan.

UL plus är en möjlighet för dig som vill fokusera ännu mer på löpning & kan lägga 2-3 träningspass i veckan på detta. Vi erbjuder dig då möjlighet att utmana konditionen (Måndagar 17.30-19.00) eller snabbheten (Fredag 17.30-19.00) litet extra under dessa litet tuffare pass!

Har ni några frågor, hör av er till Örjan Carlborg

Tränare är:
Örjan Carlborg
Mikael Axelsson
Svante Fransson
Egen träning midsommarafton
2018-06-20 10:58
Unga löparträningen på midsommarafton (fredag) är inställd, men på midsommardagen (lördag) kör vi som vanligt! 

Vill man köra själv istället, passa på att ta en lugn morgonjogg innan festligheterna sätter igång & se till att göra extra många (&djupa) grodhopp runt midsommarstången :)

Glad midsommar!

//Örjan
Inställd träning 5/5
2018-05-04 18:35
Hej 

Tyvärr måste vi ställa in passet "unga löpare grund" i morgon lördag den 5 maj på grund av att båda ledarna Svante och Mikael har förhinder. Dessutom krockar passet med både ett breddläger där flera aktiva i gruppen ska delta och med Turebergsstafetten i Sollentuna. Trotts sent besked hoppas vi att alla hinner se detta och att ingen behöver stå och vänta på ledare som inte kommer. 

Nästa lördag den 12 maj kör vi som vanligt igen och samlas vid läktaren på utomhusarenan klockan 10.00. 

/Svante och Mikael
Unga löpare lördag
2018-04-18 08:03
Hej alla Unga Löpare! 

Även lördagarnas träning för Unga Löpare kommer att flytta ut sin samling nu. Vi träffas 10.00 på läktaren vid nya utomhusarenan i Gränby från och med nu på lördag den 21/4. Platsen för löpningen kommer att variera från pass till pass mellan arenan och omgivningarna runt omkring men samlingen kommer alltid att vara på samma plats. 

Välkomna! 

Svante & Micke
Måndagar & Fredagar: samling på Uppsala friidrottsarena
2018-04-17 05:45
Nu är våren här och första träningspasset för säsongen på Uppsala friidrottsarena avklarat! Vi byter nu också samlingsplats för våra Unga löpare träningar (Måndagar och Fredagar) från IFU -> Uppsala friidrottsarena (ute) såvida inte annat meddelas innan.
Unga löpare: fler träningar & nya träningstider from v13
2018-03-21 14:02
Vi har glädjen att meddela att Unga löpares tränarteam växer till sig och att vi genom detta kommer att kunna erbjuda Er aktiva ännu fler möjligheter att träna löpning framöver. Jättekul tycker vi & hoppas att ni känner likadant!

Vi välkomnar Mikael Axelsson & Svante Fransson till teamet! De har varit med under snart ett år för att "se och lära" och tar nu nästa steg i sin tränarkarriär. Under våren går de första steget i Svenska Friidrottsförbundets löptränarutbildning för att bli Certifierade löpledare också!

UL tränarteamet kommer framöver att kunna erbjuda aktiva att delta i upp till 3 extra löppass i veckan i stället för 1! Upplägget för dessa är som följer:

1. Vill man träna extra löpning en gång i veckan är Unga löpares baspass väldigt lämpligt. Detta kommer gå på Lördagar kl 10-11.30 med start vecka 15 (den 14 april). Innehållet liknar det Unga löpare ni känner igen sedan tidigare & syftar till att på ett effektivt sätt förbättra både snabbhet & kondition. Samling på IFU & ledare kommer vara Svante & Mikael.

2. Vill man specialisera sin träning litet till mot löpning kan man utöver baspasset lägga till ett eller två av Unga löpares pluspass i sin träningskalender! Dessa kommer ges på Måndagar (17.30-19.00) & Fredagar (17.30-19.00) med start v 13 (26 mars). Passen, "Unga löpare plus kondition" (Måndagar) & "Unga löpare plus snabbhet" (Fredagar), är litet mer specialiserade och utmanande än baspasset. Samling på IFU & ledare är Örjan.

Samtliga pass är öppna för alla aktiva då vi ledare anser att det är intresse & motivation som skall avgöra vilka pass man går på. Om inte annat sagts innan tränar vi ute, så kom ihåg kläder efter väder! Om ni som föräldrar eller aktiva har några frågor kring detaljer kring innehållet i passen eller råd kring vilket/vilka pass ni skall välja är det bara att ni hör av er!

Notera att sista gången Unga löpare går på Torsdagar är denna vecka (22/3), v 13+14 kan man testa på UL pluspassen (Måndag & Fredag) & från och med v 15 är alla pass (Måndag, Fredag & Lördag) igång!

Nu springer vi så det ryker!

Örjan, Mikael & Svante

Viktiga datum/tävlingar utesäsongen 2018
2018-03-09 08:20
Viktiga datum att boka i kalendern säsongen 2018. Kommer uppdateras vartefter!
 • 24-25 mars: Marsspelen i Örebro. Säsongsavslutning inomhus för många av oss.
 • 8 april: Brukslunken i Rånäs. Terränglopp för alla!
 • 10 maj: Ottarsloppet. Terränglopp.
 • 26-27 maj: USM stafett i Göteborg. Främst för aktiva födda -03 och äldre, men några -04 kan ev komma att vara med
 • 9 juni: Kraftmätningen
 • 16-17 juni: Uppsalaspelen - alla bör ta chansen att vara med på vår egen tävling!
 • 29 juni-1 juli: Världsungdomsspelen i Göteborg. Gemensam resa dit?
 • 3-5 augusti: USM i Enskede för aktiva 15-16 år
 • 19 augusti: lag-USM i Malmö för aktiva 16-17 år
 • slutet augusti (?): DM 
 • 1-2 september: ev final Kraftmätningen.
 • 27-28 oktober: USM terräng i Ekerum för aktiva 15-16 år

 • Övriga tävlingar under vårsäsongen:
 • 5 maj: Turebergsstafetten i Sollentuna. Här skall vi försöka få ihop flera lag!
 • 13 maj: Danderyds ungdomsspel
 • 19 maj: 4H spelen i Norrtälje
 • 1-3 juni: SAYO i Sollentuna
Uteträning from nästa vecka (8 mars)
2018-03-02 10:13
Nu kör vi igång med grundträningen igen & då gäller uteträning igen på torsdagarna (om inte annat meddelas innan). Kläder efter väder gäller & glöm inte reflexvästen då det fortfarande är litet skumt ute!

Vi träffas som vanligt 17.30 inne på läktaren i IFU arena & tränar till 19.00.

Välkommen vår, grundträning & snart utomhussäsongen!

//Örjan
Resultat från 8/2 nu online
2018-02-12 08:42
Vår klubbtävling den 8/2 blev en riktigt lyckat tillställning med många entusiastiska deltagare och massor med personliga rekord. Nu finns samtliga resultat tillgängliga på hemsidan:


Stort tack till alla funktionärer & aktiva som gjorde detta till en jättekul kväll i arenan!

//Örjan


 
SAMARBETSPARTNERS
SPONSORER TEAM TOKYO