SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
UPSALA IF FRIIDROTT
Glädje. Gemenskap. För alla. Utvecklas tillsammans.

Välkommen till Upsala IF Friidrott Masters!

Vill du börja med friidrott i vuxen ålder? Oavsett tidigare träningsbakgrund är du varmt välkommen att börja träna friidrott tillsammans med oss. Upsala IF Friidrott Masters träningsgrupp består idag av en blandning nybörjare och f.d friidrottare i åldrarna 30-60 år. Vi tränar grundfärdigheter som spänst, styrka,snabbhet och rörlighet, samt gör grenspecifika övningar. Du kommer få möjlighet att prova på alla friidrottsgrenar vid olika träningspass. Det bästa av allt är att vi träffas, tränar och har kul tillsammans! Om du är +35 år så finns även möjlighet att deltaga i veterantävlingar på både lokal och nationell nivå.

 

För närvarande har vi gemensam utomhusträning på Uppsala Friidrottsarena vid Gränby sportfält på måndagar och torsdagar kl 18:30-20:00. Utöver dessa träningstider har mastersgruppen även skapat en WhatsApp-grupp där man kan informera varandra om en tid när man avser träna enskilt på utearenan eller inomhus på IFU arena. Oftast ansluter då andra i gruppen som har tid och lust att träna tillsammans.

 

Tycker du det här låter spännande och intressant för dig? Kontakta gärna ansvarige masterstränare Peter Jonsson via e-mail cheburasjka@yahoo.se om du har några frågor och funderingar om friidrottsträning och mastersgruppen. För att bli medlem i UIF Friidrott så anmäler du dig direkt via denna webbsida och fyller i intresseanmälan här: https://borja.uiffriidrott.se/ . Märk anmälan med ”Medlem Masters".

 

IFU arena’s friidrottshall rymmer 60 m rakbana, en rundbana på 200 m, tre hoppgropar, två höjdhoppningsställningar, en stavhoppsställning och utrymmen för kastgrenar inomhus. I angränsande lokal finns det även tillgång till en 130 m lång rakbana och ett gym.

 

Under perioden maj-september tränar vi företrädesvis utomhus på nybyggda (2017) Uppsala friidrottsarena vid Gränby sportfält.

 

Avgifter

  • Du är välkommen till något av våra träningstillfällen för att testa på vår träning 2 ggr kostnadsfritt.
  • Träningsavgift 800 kr/år för deltagande i Mastersgruppen
  • Medlemsavgift 2021 är ej ännu fastslaget. År 2020 var den 100kr/år
  • För träning i IFU arena friidrottshall och gym betalar man därutöver en entréavgift per tillfälle eller löser ett årskort till ett UIF Friidrott rabatterat avtalspris (2300 kr/år). För innehavare av årskort är gymmet och friidrottshallen tillgänglig Måndag – Söndag: 06:00 – 22:00.
 
 
 
 
 

 

 
Tävlingar 2021
2018-01-16 16:28

  Centralt tävlingsprogram veteraner Svensk friidrott

 

2022

Augusti

 

14-15 aug       Veteran-DM, Stockholm (öppna), Sätra IP, IFK Tumba  https://www.ifktumba.se/ 

20-22 aug       Veteran-SM Löttorp, Högby IF http://www.hogbyif.se/friidrott/  

 
September
 
11 sep             Veteran-SM halvmarathon, IFK Nora
12 sep             Veteran-SM kastmångkamp, Huddinge AIS
 
 
 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
SPONSORER
SAMARBETSPARTNERS