SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Upsala Idrottsförening
Friidrott

Kaffebönor, häckar och VM i Doha - en del av Isaks vardag
2019-01-03 11:07

Varför är det så bra att träna/tävla för UIF?


Det finns en grym kultur i UIF på seniorsidan som har börjat växa fram igen nu när vi blir allt fler. Att få vara en del av den är fantastiskt och riktigt inspirerande att få se utvecklingen på nära håll. Vill man prestera på sin absoluta topp så gäller det att omge sig med människor och en miljö som är både positiv och uppmuntrar en till att bli bättre, och de är verkligen något som vi har i Upsala IF.


Varför valde du friidrott? Har du utövat andra sporter? Vad är fördelarna med friidrott gentemot annat du gjort?


Jag höll på med fotboll tills jag var sexton år, men där kom brytpunkten, när tiden inte räckte till längre för båda två. Efter som jag både var bättre och tyckte det var roligare med friidrott så vart de naturligt att fortsätta på det spåret, samt att individuell idrott nog passar mig lite bättre.

 

Hur ser en uppladdning inför en viktig tävling ut för dig? Vad är viktigt för dig/vad gör du för att hamna i goda tillstånd som ger dig kraft?


För mig så handlar det till 100% om miljön kring mig. Både vilken miljö/ vilka människor jag väljer att omge mig med men också vilken typ av miljö jag själv skapar kring mig. Positivitet och lättsamhet är riktigt bra grejer för att må bra när du tävlar på elitnivå. Springa 400 häck har jag koll på, medtusentals timmar av träning i ryggmärgen så vet kroppen vad den skall göra, så jag försöker mest må bra när jag gör de.

 

Vad är ditt bästa tips till någon som just börjat eller vill börja testa på någon/några grenar inom friidrott?


Det viktigaste tipset jag har till ungdomar och övriga som är nya i friidrotten är att inte fundera så mycket på fläckfri teknik eller strikta regler, kravlöst ska det vara.  Allt vi gör handlar om att må bra och ha roligt, vilket lätt kan tappas bort om fokus hamnar på resultat eller just krav. Var rädd om kroppen och våga träna hårdare när latmasken kickar in, och våga vila när kroppen säger att det behövs!

 

Hur mycket tränar du och vad/hur gör du för att se till att kroppen hinner återhämta sig?


Under vintern är det som mest träning och då kan jag få ihop 20-24h aktiv träning på en vecka. Under sommaren är det mycket mer kvalitet på den träningen som vi gör, samt att det är tävlingar de flesta helger så då blir det 10-15h träning per vecka. Den tid jag spenderar på att träna är oavsett årstid en spottstyver av tiden som jag lägger på återhämtning. Mat och sömn är självklart gigantiska komponenter i hur jag återhämtar mig mellan pass, men för att inte falla i bitar så krävs det massage, yoga och rörlighet i mängder på regelbunden basis. Det är bitarna som inte syns utifrån i en idrottares liv men de är minst lika viktiga som hur många löpmeter jag gör.

 

Hur ser din tid fram till OS 2020 i Tokyo ut? Vilka delmål har du på vägen?


OS är ju det stora målet med den satsningen vi har från UIF, men på vägen så är det framför allt ett VM i Doha att satsa mot. Varje dag tar jag och min tränare steg framåt i utvecklingen mot våra mål, men det är ett maraton och inte en sprint. Vi skall se till att stå där vi vill i slutändan.

 

Vad tycker du om att göra när du inte tränar och tävlar?


Jag har en förmåga att dra på mig hobbys som andra kanske köper skor, men jag ser det som att det är kul att vara intresserad av saker. Det blir mycket musik och olika instrument ihop med Erik Hagberg. Datorer, spel och film ihop med mina två yngre bröder Lukas och Adam. Matlagning och diverse pyssel/ hantverk ihop men min sambo Ebba. Samt att jag har en djup förkärlek för kaffe och alla de olika metoder för att brygga kaffe. Men det är en hobby jag har för mig själv.

 

Tre ord som beskriver dig som person


Intensiv, avslappnad och motsägelsefull.

Om du hade levt på ett annat århundrade än detta, vilket hade du valt och varför?


Så vitt jag vet så skall det ha varit pest att leva på vilket århundrade som helst innan 1900… Så jag tänker säga att jag grymt gärna hade tajmat in att jag hade levt på 80-talet. Spontant känns det som att man hade det väldigt kul då!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
SPONSORER
SAMARBETSPARTNERS